Higgyük el, tényleg a Veszprém a favorit

2013.09.29. 11:02

Az MKB-MVM Veszprém egyik legnagyobb csoportriválisát, a hazai döntetlennel rajtoló német Rhein-Neckar Löwent fogadja vasárnap a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A magyar csapat a szentpétervári 28-15-ös győzelemmel indította a sorozatot, a Rhein-Neckar Löwen viszont meglepetésre nem bírt a vendég ukrán Motor Zaporizzsjával (31-31).

A Löwen és a Veszprém közös múltjának egyik legrangosabb meccse a 2008-as KEK-döntő volt, amelyet a magyar klub nyert meg. A németeknél több, a magyar pályákon is ismerős játékos szerepel. A szerb Zarko Szesum és a norvég Bjärte Myrhol korábban légióskodott Veszprémben, előbbi a Marian Cozma-gyilkosság során súlyosan megsérült, utóbbi pedig szintén közönségkedvenc volt: Bélának hívták. A Rhein-Neckart erősíti egy volt szegedi is, a szerb Rajko Prodanovics.

Amennyiben a Veszprém nyerne, már most nagy lépést tenne a csoport első helyének megszerzése felé, amely majd a kieséses szakaszban jelenthet nagy előnyt.

A Veszprémet úgy szokták értékelni külföldön, hogy a csoportkört neki találták ki, hazai pályán verhetetlen, a kisebbek ellen pedig nem botlik meg, mert idegenben is képes magas színvonalon játszani a gyengébbek ellen. Az első tételt azonnal meg lehet mutatni, és a csoportban egyedüli száz százalékos maradhatna a magyar bajnok.

Most lehet igazán élesben kipróbálni, hogy már mindkét átlövő oldalán világklasszisa van a klubnak, és mit jelent Momir Ilic valamint Nagy László együttes ereje, hiszen egyedül is képesek eldönteni egy ilyen meccset.

Fazekas Nándornak általában jól megy a német csapatokkal szemben, előfordulhat, hogy ő kezd a kapuban, nem Alilovic.

Ortega mester már most összegyúrta a védelmet, hiszen 15 gólt kapni egy félidő alatt sem ritkaság, míg csapata Szentpéterváron a teljes meccsen kapott annyit. A Veszprémnek erős a kispadja, bárkihez lehet nyúlni, meglepetés lenne a győzelem elmaradása. A fogadóirodák hendikepje négy gólos, nehéz vitatkozni a megállapítással.

A Rhein Neckar Löwen honlapja Nagy Lászlót idézi, hogy az idei cél a négyes döntőbe jutás, és Gudmundsson edző hozzáteszi, nem favoritként érkeznek a magyar városba.

A csoport, 2. forduló:

MKB-MVM Veszprém - Rhein-Neckar Löwen (német), vasárnap 17.00
Celje (szlovén)-Szanktpetyerburg (orosz) 29-22
Motor Zaporizzsja (ukrán)-Croatia Zagreb (horvát) 31-30 (18-15)

Az állás: 1. Zaporizzsja 3 pont/2 mérkőzés, 2. Veszprém 2/1 (28-15), 3. Celje 2/2 (50-46), 4. Zagreb 2/2 (54-52), 5. RN Löwen 1/1, 6. Szanktpetyerburg 0/2