Erős ellenfelekkel készülnek a kéziválogatottak

2013.09.30. 14:47

Komoly ellenfelek ellen lép pályára a decemberi szerbiai világbajnokságra készülő női, valamint a januári, dániai Európa-bajnokságra készülő férfi kézilabda-válogatott a következő egy hónapban. 

Az Eb-bronzérmes nők október 25-26-27-én Szombathelyen szerepelnek a Provident Kupán, míg az olimpiai negyedik férfiak a vb-címvédő spanyolokat fogadják november 2-án Debrecenben.

Görbicz Anita csapatkapitány úgy fogalmazott, kézsérülése javul, alig várja már, hogy ismét játszhasson - akár már a szombati, az osztrák Hypo NÖ elleni Bajnokok Ligája-nyitányon -, majd hozzátette: remek vb-felmérőnek tartja a tornát. "A vb-n, akárcsak tavaly az Eb-n, szeretnénk megint dobogóra állni Szerbiában" - tette hozzá.

Mocsai Lajos, a férfi válogatott szövetségi kapitánya jelezte: reméli, a magyar és a spanyol csapat megtölti majd a Főnix-csarnokot. "A spanyol válogatott az Eb-n is ellenfelünk a csoportban, de az izlandiak és a norvégok elleni Eb-meccs is borzasztóan nehéz lesz. Ez a halálcsoport. Ilyen erős tornára csak komoly ellenfelekkel lehet felkészülni".

A női Provident Kupa programja (Szombathely):
október 25.:
Magyarország-Norvégia 17.00
Brazília-Horvátország 19.00
október 26.:
Magyarország-Brazília 13.10
Norvégia-Horvátország 15.10
október 27.:
Norvégia-Horvátország 10.00
Magyarország-Horvátország 12.00
Férfi barátságos mérkőzés (Debrecen):
Férfi barátságos mérkőzés:
november 2.:
Magyarország-Spanyolország 16.00