Jobbkor nem lehet vb-n gólt lőni

2013.12.17. 14:34

Őrjítő pillanatokat élt át a szerb női válogatott a kézilabda-világbajnokság hétfői negyeddöntőjében. Tizenkétezer tomboló néző előtt, az utolsó másodpercben szerzett góllal verte Szerbia Dél-Koreát, és ezzel a legjobb nyolc közé jutott.

Szerbia szinte az egész meccsen vezetett, de Korea mindig zárkózni tudott a hazai pályán játszó ellenfélhez. A második félidőben mínusz hatról jöttek vissza, az 57. percben 25-25 volt az állás. 22 másodperccel a vége előtt is döntetlen volt (27-27), a szerbek támadhattak az emberhátrányban játszó dél-koreaiak ellen, akiknek nem lehetett más céljuk, minthogy kiharcolják a hosszabbítást.

Utolsó másodpercben nyert Szerbia

Ez egy másodperc híján majdnem össze is jött. A támadást sikeresen megakasztották, az egyik szerb a földre is került, de a kavarodásból és a gyors helyzetfelismerésből a hazaiak jöttek ki jobban. Míg az egyikük az óra megállítását kérte karjelzéssel, ezzel egy koreai védőt is megzavart, addig egy másik szerb gyorsan elvégezte a szabaddobást, amit a középen érkező Jelena Erics éppen a lefújás pillanatában bevágott a kapuba. Ezzel a góllal 28-27-re nyert Szerbia.

A szerbek a negyeddöntőben Norvégiával játszanak majd.