Nagy László nem mehet a kézi Eb-re

2014.01.01. 18:08

Január elsején MRI-vizsgálaton vett részt a lábsérüléssel bajlódó Nagy László. A válogatott csapatkapitánya még novemberben, a Veszprém Celje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén szenvedett sérülést, állapota javult, ám a bajnoki szünetben sem épült fel teljesen.

Az MRI-vizsgálat eredménye: a kézilabdázó nem vehet részt a január 12-én rajtoló dániai Európa-bajnokságon.

„Nagy László térdénél, a sípcsontjának külső oldalán benyomat látható, ami egyfajta sípcsont-repedésnek felel meg” – mondta dr. Erdélyi Gábor, a férfiválogatott orvosa. „Ez okozza fájdalmait is, két hétig pihentetnie kell lábát, emiatt az Európa-bajnokságon nem vehet részt. A pihenőn kívül további orvosi beavatkozásra nincs szükség.”

„El kell fogadnunk a vizsgálat eredményét. Szerencsétlen helyzetbe kerültünk, hiszen a rásérülés veszélye miatt Nagy Lászlónak két hétig pihentetnie kell a lábát, így nem lehet ott velünk az Európa-bajnokságon. Szerencsésebb lett volna, ha a sérülés kikúrálása megtörténik, ami talán elérhető lett volna a decemberi bajnoki mérkőzéseken való részvételének mellőzésével” – hangsúlyozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

„Az egyetlen jó hír, hogy Nagy László további pályafutását nem veszélyezteti a sérülés. Mostantól kizárólag az Európa-bajnoki felkészülésre és a kontinensviadalon való részvételre koncentrálunk a keretben lévő játékosokkal. A halálcsoportból való továbbjutás a korábbinál is nehezebbé vált számunkra, szükségünk lesz a játékosok pozitív hozzáállására és arra is, hogy a magyar válogatott erőn felül teljesítsen Dániában.”

Nagy helyére a Veszprém Mocsai Tamást igazolta le; neki, valamint Ancsin Gábornak kell pótolni a csapatkapitányt.

Férfi Európa-bajnokság, Dánia, 2014. január 12–26., csoportbeosztás: 

A csoport (Herning): Dánia, Csehország, Macedónia, Ausztria
B csoport (Aalborg): Spanyolország, Izland, Magyarország, Norvégia
C csoport (Aarhus): Szerbia, Franciaország, Lengyelország, Oroszország
D csoport (Koppenhága): Horvátország, Svédország, Fehéroroszország, Montenegró

A csoportok első 3-3 helyezettje jut a középdöntőbe, a legjobb 12 közé. 

A magyar csapat csoportmérkőzései: 

2014. január 12. 18:15: Spanyolország–Magyarország
2014. január 14. 18:00: Magyarország–Izland
2014. január 16. 20:15: Magyarország–Norvégia