Izland nehezen győzte le Macedóniát

2014.01.20. 18:02

Az izlandi válogatott szoros mérkőzésen két góllal győzte le a macedón válogatottat a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon, a magyarok csoportjában, a középdöntőben

I. csoport (Herning): Izland-Macedónia 29-27 (14-11)

Remekül kezdett a macedón csapat, az első négy góljára ugyanis egyetlen izlandi válasz sem érkezett. A folytatásban azonban Björgvin Páll Gustavsson kapuséval együtt Izland teljesítménye is feljavult, így a szünetben már három góllal vezetett.

A második félidőben pillanatok alatt egyenlített Macedónia, ám az izlandi csapat ismét összeszedte magát és négygólosra növelte a különbséget. A hajrára megint felkapaszkodtak a macedónok, de az utolsó két percben, az emberelőnyben játszó izlandiak nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

Ezzel az eredménnyel óriási esélyünk lett, hogy az 5. helyért játszhassunk. Ha a mai papírforma jön, azaz a spanyolok legyőzik Ausztriát, és mi kikapunk Dániától az utolsó, osztrákok elleni meccsünk sorsdöntő lehet. Ha nyerünk és Dánia Izlandot is legyőzi, a csoport harmadik helyén végzünk. Még ennél nagyobb bravúr is születhet, ahhoz viszont nyerni kellene a ma esti meccset.

Később:

Ausztria-Spanyolország 18.15

Dánia-Magyaroszág 20.30

A csoport további programja:

Szerda:

Macedónia-Spanyolország 16.00

Ausztria-Magyarország 18.15

Dánia-Izland 20.30