Úgy éltünk, mint az állatok Dániában

2014.01.25. 11:23

Majdnem botrányba fulladt a péntek késő esti, dán–horvát férfi kézilabda Eb-elődöntő utáni sajtótájékoztató. Előbb a horvát kapitány fakadt ki, majd a dán is odaszólt kollégájának, írta az nso.hu

Slavko Goluza, a horvát férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a vendéglátásra panaszkodott, ebben látta csapata vereségének a fő okát:

„A dánok mindent elkövettek, hogy vasárnap megszerezhessék az aranyérmet, miközben nekünk úgy kellett élnünk itt, Dániában, mint az állatoknak. Össze sem tudom számolni, mennyit kellett utaznunk, hányszor váltottunk szállodát az utóbbi két hétben, amikor három városban játszottuk a mérkőzéseinket, miközben a dán csapat végig ugyanabban a kényelmes hotelben lakott, ugyanabban a csarnokban játszott. Mi csak csütörtök este tudtunk először nyugodtan aludni.”

Goluza a meccs bíráit sem kímélte: „Négy éve megfogadtam, hogy többé nem foglalkozom a bírókkal, de sajnos mégis kénytelen vagyok. Nem hagyhatom szó nélkül, hogy a játékosaim úgy hullottak a pályán, mint a tekebábuk, pedig nem teke-, hanem kézilabdameccsen voltunk.”

Ulrik Wilbek, a dán kapitány másodpercekig szóhoz sem jutott a döbbenettől, aztán így reagált a vádakra: „Ezek nem sportszerű szavak, ez életem legrosszabb sajtókonferenciája – mondta. – Amikor mi a Horvátországban rendezett vébén játszottunk, egy szót sem szóltunk a játékvezetőkről.”

A végére azért csillapodtak az indulatok, Goluza a végén bocsánatot kért szavai miatt, hozzátette forró fejjel beszélt, az indulatok még ott dolgoztak benne. Horvátország vasárnap a bronzmeccsen a spanyolokkal játszik, míg Dánia Franciaországgal vívja a döntőt. Magyarország a 7-8. helyen végzett.