Görbicz lefejelése mocskos trükk volt

2014.03.10. 19:41

Azonnal piros lapot kellett volna felmutatni a Görbicz Anitát lefejelő Milena Knezevicsnek nyilatkozta a Buducsnoszt Podgorica–Győri Audi ETO KC Bajnokok Ligája meccset vezető Henrik Mortensen.

A dán bírót az europamaster.dk szólaltatta meg a meccs véghajrájában elkövetett brutális megmozdulásról. Amit Mortensen már csak felvételről látott. „Sajnos meccs közben, nem láttuk az esetet, és nagyon bosszantó és sajnálatos, hogy a mocskos trükkért nem adtunk piros lapot, pedig egyértelmű volt."

Így fejelték le Görbiczet

„Azért is bosszantó, mert nagyszerű csata volt, Európa két legjobb és legjobban támogatott csapata nagyot meccselt, és élvezettel vettünk részt ebben. Az utolsó pillanatig pozitív visszajelzéseket kaptunk mindenkitől, beleértve a két edzőt is. De az az incidens ránk nézve is óriási szégyen, tényleg sajnáljuk."

Mortensen elmondta, nagyon közel álltak egymáshoz a játékosok, ahogy szinte mindig, és azért sem tűnt fel nekik akkor a szabálytalanság, mert a szabaddobásra koncentráltak, és arra, hogy mikor peregnek le az utolsó másodpercek a meccsből 26-26-os állásnál. A dán bíró nem mentségként, de azt is elmondta, hogy a győri kispad felől sem érkezett jelzés feléjük a lefejeléskor.

A győri klub nevében Kelecsényi Ernő elnök az Európai Kézilabda Szövetséghez (EHF) fordult, hogy vizsgálják ki az ügyet. Az EHF gyorsan reagált, fegyelmi eljárást indít Knezevics ellen. Ügyét szerdán tárgyalják, ahol a kézilabdázót és klubjának képviselőjét is meghallgatják.