Improvizálnak, pillanatig sem lankadhatunk

2014.04.18. 14:07

A kézilabda-Bajnokok Ligájában a kölni négyes döntőbe jutásért a MKB-MVM Veszprém szombaton Párizsban játszik, ahol a PSG vendége lesz. A Veszprém csoportelső volt, az arab pénzen megerősített párizsiak csak másodikak, de a nagy esélyes Barcelona mögött.

A PSG-be visszatértek a legjobbak, köztük a sérüléssel bajlódó Császár Gábor is. Nagy László, a magyarok csapatkapitánya így nyilatkozott a Telekom sporthír szolgálatának.

Tudásunk legjavát szeretnénk kihozni magunkból, és erre most képesnek is érezzük magunkat. Az ellenfélnél több olyan játékos szerepel, aki egymaga is képes egy mérkőzést megnyerni, ezek közül példaként elég a dán Mikkel Hansen, valamint a két francia olimpiai bajnok Luc Abalo és Daniel Narcisse nevét említeni. Azonnal hozzá kell tennem, hogy a mi oldalunkon is több hasonló képességű kézilabdázó van.”

Tavaly a négyes döntő kapujában a címvédő THW Kiel csapatával kerültek szembe, és kettős vereséggel búcsúztak. Idegenben és Veszprémben is csupán egy gól döntött, de a németeknek.

Nem érdemes már a tavalyi versenyfutásról beszélni, mert az már régen lezárult – folytatta a 33 éves Nagy László. – Előre nézünk, és a következő feladattal foglalkozunk. Igyekeztünk a lehető legalaposabban tanulmányozni az ellenfelünket, kivesézni a támadásbefejezéseiket, a gyakran változó védekezési alakzataikat, és azt is, hogy emberelőnyös, illetve emberhátrányos helyzetben mihez kezdenek. Idehaza két napon át néztük a meccseiket, a vetítés Párizsban, még a meccs előtti délelőtt is folytatódik.”

Néhány nappal ezelőtt Iváncsik Gergő úgy nyilatkozott, hogy a párizsi és a veszprémi meccs is a két csapat védekezési teljesítményén dőlhet el, és attól is nagyon sok függ, hogy a kapusok milyen napot fognak ki.

Teljesen egyetértek Gergővel. Nekünk, amikor csak lehet, meg kell akadályoznunk az ellenfelünket a támadások felépítésében és sikeres befejezésében. A videófelvételek több jelenete is azt bizonyította, hogy a PSG játékosai gyakran improvizálnak, teljesen váratlan egyéni megoldásokkal igyekeznek helyzetbe hozni magukat, illetve a társaikat. Ezért sem lankadhat a meccs végéig a figyelmünk.”

A PSG hazai pályán eddig lejátszott BL meccsei közül ötöt megnyert, és csupán egyszer kapott ki, akkor viszont négy góllal az esélyesebbnek is tartott FC Barcelonától (29-33).

A magyar bajnokcsapat minden hazai meccsét hozta, igaz két alkalommal is csak egy góllal. Nagyon szoros volt a német Rhein-Neckar Löwen (30-29), majd a szlovén Celje (27-26) elleni küzdelem is.

Kétmenetes csata előtt állunk, amelynek az összesítése dönt majd a továbbjutásról. Ha sikerül győznünk Párizsban, még csak az első menetet nyertük meg, tehát nem lesz okunk az ünneplésre. Könnyen lehet, hogy a jövő szombati veszprémi visszavágó hajrájáig nyitva marad a továbbjutás. Nem látok a PSG játékosaiba, de nem hinném, hogy mi egy csöppet is kevésbé motiváltak lennénk náluk” – foglalata össze Nagy László.