Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Ketten hiányoznak a Veszprémből

2014.07.16. 14:56

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája júniusi négyes döntője után megoperált három játékos közül csak a bosnyák Mirszad Terzics térhet vissza még az új szezon kezdete előtt az MKB-MVM Veszprém együtteséhez.

A Telekom Sporthír Szolgálatának tájékoztatása szerint a 31 éves Terzicsnek a bokáját kellett operálni, majd hazautazott Boszniába, ahonnan most hétvégén tér vissza Veszprémbe, s amennyiben a vizsgálatok teljes gyógyulást mutatnak, a balátlövő is elutazik társaival a szlovéniai edzőtáborba.

A horvát kapust, Mirko Alilovicot porcgyűrű-sérülés miatt kellett műteni, s amint azt Mahunka Zsolt csapatorvos elmondta, a rehabilitáció 2-3 hónapot vesz igénybe, ezért a szezon kezdetén nem számolhat vele Carlos Ortega vezetőedző.

Az iráni Iman Dzsamali térdében egy hónapja az elülső keresztszalag meglazulását szüntetették meg úgynevezett pótlásos műtéttel. Az ilyen típusú beavatkozás után akár fél évig is eltarthat a teljes gyógyulás, ám az átlövő esetében várhatóan négy hónap is elég lesz erre.

A előző szezon végén Gulyás Péter ujjtörést szenvedett, ám őt nem kellett megműteni, így a kétméteres jobbszélső már a társaival együtt utazhat el Szlovéniába, az egyhetes roglai edzőtáborba. A BL-ben negyedik helyen végzett veszprémi klub szeptember 2-án kezdi meg szereplését a regionális SEHA-ligában.