Az első kipipálva, Görbiczék 9 góllal nyertek a BL-ben

2014.10.19. 20:44

A címvédő győriek a horvát Lokomotiva Zagreb ellen kezdték meg a szereplést a női kézilabda-Bajnokok Ligájában vasárnap este. A győri meccs eleje még döcögős volt a hazaiaknak, az első tíz percben Görbicz hetest hibázott, a Zagreb pedig két góllal is vezetett, de aztán Amorim és Löke góljaival visszajött a magyar csapat, időt is kértek a vendégek.

A folytatásban már a Győr irányított, és az első félidő utolsó tíz percére sikerült is leszakítani a Lokomotivát, mert egyre jobban védekezett a hazai csapat. 12-11-es vezetésnél négy gólra is elment a Győr Kovacsics, Görbicz és Hornyák találataival, a szünetig sikerült is megőrizni a vezetést, 17-13 volt az állás. 

A második félidő elején maradt a különbség, a hazaiak kapusának több fontos védése is volt. A 40. perc környékén már 21-16 volt az előny, aztán egy emberlőnyt nem sikerült kihasználni, a horvátok gyorsan lőttek két gólt, és felzárkóztak háromra. Nem sokáig volt így, Kovacsics és Löke megint villant, és újra öt volt a különbség. 

A horvát időkérés után Löke ziccerben a kapufát találta el, Orbán is elrontott egy helyzetet, de hamar eldőlt a meccs, mert Szen és Kovacsics góljai után hét góllal ment a Győr, majd Kovacsics újabb hetesével 28-20 volt az állás hat perccel a vége előtt.

Szepesi még egy látványos cundergólt is vágott, a végén már csak az volt a kérdés, meglesz-e a tízgólos győzelem. Amorim a kapufát találta el, aztán a horvátoktól Milic bombázott még egy gólt, válaszként Amorim is vágott egyet, a vége 32-23-as győri győzelem lett. 

Női BL, 1. forduló:

C csoport:

Győri Audi ETO KC-Lokomotiva Zagreb (horvát) 32-23 (17-13)

----------------------------------------------------------

legjobb hazai góldobók: Amorim 8, Kovacsics 7, Löke 5, Görbicz 4