Harsányi is lemarad a kézilabda Eb-selejtezőről

2014.10.22. 14:27

Harsányi Gergely helyett Pásztor Ákos került be az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe. A szövetség szerdai közleménye szerint a Tatabánya szélsője térdsérüléssel bajlódik, ezért Talant Dujshebaev szövetségi kapitány klubtársát hívta be az együttesbe, írta az MTI.

A csapat vasárnap találkozik, majd másnap kezdi meg a közös munkát Miskolcon. A portugálokkal október 29-én Miskolcon, az ukránokkal pedig november 2-án Kijevben játszik a válogatott.

Az első találkozón debütál a magyar kispadon a spanyol-orosz Talant Dujshebaev, akinek egyik feladata, hogy kivezesse a csapatot a 2016-os lengyelországi Eb-re, mert így maradna esély a riói olimpiai szereplés kiharcolására. A csoport tagja még Oroszország. A kvartettekből az első két helyezett vehet részt az Eb-n, és ott lehet még a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja is.

A 18 fős magyar keret:

kapusok: Mikler Roland (MKB-MVM Veszprém), Székely Márton (Balatonfüred)

jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Pásztor Ákos (Grundfos-Tatabánya)

jobbátlövők: Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Ancsin Gábor (MOL-Pick Szeged)

irányítók: Császár Gábor (PSG, francia), Szöllősi Balázs (Balatonfüred)

beállók: Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Bánhidi Bence (Balatonfüred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó)

balátlövők: Ilyés Ferenc (MOL-Pick Szeged), Zdolik Bence (Balatonfüred), Bodó Richárd (Grundfos-Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque, francia)

balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)