Görbicz Anita gyereket vár, kihagyja az Eb-t

2014.10.30. 09:43

A magyar kézilabdasztár gyereket vár, ezért ebben az idényben már nem vállal válogatott mérkőzést és a klubjában sem fog játszani, közölte a Győri Audi ETO KC honlapja.

Húsz évig a kézilabda játszotta a főszerepet az életemben, és most úgy éreztem, itt az ideje más szerepet is vállalnom. Nagyon boldog vagyok, hiszen a baba egészséges, és én is jól érzem magam. Már nagyon vártam a jó hírt. Elhatározásomat a nyár elején a klubommal és Németh András szövetségi kapitánnyal is egyeztettem, akik elfogadták a döntésemet, így a jelenlegi szezonra ennek fényében készültünk. Mérkőzést már nem vállalok, de az edzéseket folytatom az orvosom által jóváhagyott terheléssel

- nyilatkozta a BL-győztes kézilabdázó. Ez azt jelenti, hogy Görbicz nem fog játszani a decemberi Európa-bajnokságon, amit a horvátokkal közösen rendezünk, a spanyolokkal, a lengyelekkel és az oroszokkal vagyunk egy csoportban. A riói olimpián már biztosan pályára léphetne, de jövő év végén még vb is lesz Dániában, elméletileg arra már visszatérhetne.

"Mindkét szemem nevet, még akkor is, ha Anita kiesése nehéz feladatok elé állít bennünket. Az elmúlt hónapokban volt időnk felkészülni a hírre, az idei csapatunkat is ennek tudatában állítottuk össze: ezért szerződtettük Macarena Aguilart harmadik irányítónak" - mondta Kelecsényi Ernő, a győriek edzője. 

Görbicz Anita a korábbi futballista, Vincze Ottó menyasszonya.