2024. június 18. 18:00
Törökország 3
Georgia 1
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00 ÉLŐ
Portugália 1
Csehország 1

Öt-hat esélyese lehet a női kézi Eb-nek

2014.11.24. 14:48

Öt-hat csapatot is képesnek tart a jövő vasárnap rajtoló magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság megnyerésére Németh András, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető az európai szövetség honlapjának adott hosszú interjút, amelyben kifejtette: meglátása szerint a norvég hegemóniának vége, hat-nyolc együttes esélyes az elődöntőbe kerülésre, s közülük öt-hat képes megnyerni a tornát.

"Elégedett lennék, ha mindhárom magyarországi helyszínen pályára lépnénk" - jegyezte meg Németh. Ez azt jelentené, hogy a csapat a győri csoportkör után játszhat a debreceni középdöntőben, majd Budapesten, ahol a négy elődöntős mellett az 5-6. helyezettek is csatáznak.

A kapitány kiemelte: érzi a nagy nyomást, ami rájuk, mint házigazdákra nehezedik, ugyanakkor úgy véli, nemcsak ezzel kell megbirkózni, hanem azzal is, hogy a csapat legnagyobb sztárja, Görbicz Anita nem játszhat, mert gyermeket vár.

Németh elmondta: a magyar válogatott elsősorban gyorsaságban tud ellenfelei fölé nőni, mert nincsenek nagy erejű átlövői és nagy fizikumú játékosai.

Hozzátette: a magyar bajnokság most nagyon erős, a csapatok pénzügyileg rendben vannak, képesek külföldi játékosokat igazolni. Ez jó a nemzetközi porondon, ugyanakkor a hazai tehetségeknek nehezebb bekerülni a keretekbe.

"Én a válogatottba nem tudok igazolni játékost" - jegyezte meg.

Az együttes kedden Győrben kezdi meg a közös munkát, majd szombaton az osztrákok, december 4-én pedig a franciák ellen lép pályára a kontinensviadal előtt.

Az Eb-n a magyarok Győrben az oroszokkal, a lengyelekkel és a spanyolokkal találkoznak. A kvartettből az első három helyezett jut a debreceni középdöntőbe, ahol a norvég-dán-román-ukrán négyes legjobb három csapata vár rá.