Jolán
2 °C
4 °C

Bíró Blankáé a kézi-Eb legnagyobb védése

2014.12.14. 14:26

A női kézilabda Európa-bajnokság csoportköre után összegyűjtötte ez európai szövetség a legszebb gólokat, és a legnagyobb védéseket.

Utóbbi alapján megállapítható, hogy Bíró Blanka egyik védése nagyobb, mint a másik, hiszen a harmadik és az első hely is az övé.

A harmadik védése a lengyelek ellen volt, az első helyet érdemlő az oroszokkal szemben. Talán azért lett az oroszok elleni az első, mert egy döntetlennel végződő meccsen (29-29) minden bravúrnak jelentősége van. Mert a mi megítélésünk szerint a lengyelek elleni védéshez kellett több, hiszen a labda már átjutott rajta, mégsem ment a kapuba.

A magyar kézilaba erejét mindenesetre jól mutatja, hogy Bíró alig múlt 20 éves, Eb-újonc ő is, ahogy a 18 éves Tóth Gabriella is, aki a románok elleni meccsen lőtt rendkívül fontos gólokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?