Friderika
9 °C
18 °C

Elhagyja a Győrt a világ legjobb kapusa

2015.01.15. 09:14

Öt év győri sikersorozat után a szezon végén távozik a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatától Katrine Lunde, a világ egyik legjobb kapusa.

A klub csütörtöki közleményében jelzi: a gyermeket váró norvég sportoló döntött a távozás mellett. A szerződésében megfogalmazott opciós jogával élve jelentette be, hogy a 2016. júniusáig tartó plusz egy évet már nem Győrben akarja tölteni.

Lunde kétszeres BL-győztesként érkezett Győrbe 2010-ben, és már a Győrrel is nyert két BL-t. Szomorú, mert csodás embereket kell itthagynia Győrben: játékosokat, szurkolókat és támogatókat egyaránt. Hálás minden emlékezetes pillanatért, különös tekintettel a fantasztikus csapattársaival megnyert két Bajnokok Ligája-győzelemre.

„Ugyanakkor izgatottan tekintek előre, az újabb kézilabdás élmények felé is, miután az idei szezont az ETO-nál szándékaim szerint sikerrel zárjuk, remélhetőleg a BL Final Fouron" - nyilatkozta.

Kelecsényi Ernő klubelnök jelezte: vezetőként és emberileg is nagyon sajnálja Lunde távozását. „Minden játékosunknak igyekszünk olyan világszínvonalú feltételeket és kiszolgálást biztosítani, amely a világ jelenlegi legjobb klubjához méltó, próbáltunk mindent megtenni Katrine maradásáért is".

Lunde hiánya eddig is nagy kihívást jelentett nekik, emellett örülnek, hogy kapusaink kiváló eredményeket produkálnak mind a hazai bajnokságban, mind a BL-ben.

„A jelenlegi szezon nem ért még véget, és bízunk benne, hogy a májusi csúcsmérkőzéseken Katrine szándékának megfelelően lehetnek még közös sikereink" - mondta a klubelnök.

A Győr a horvát Grubisicet igazolta Lunde helyett, neki és Herr Orsolyának kell megoldania a szezon hátralévő részét.