BL-sorsolás: szerencsés Veszprém, balszerencsés Szeged

2015.02.24. 12:56 Módosítva: 2015.02.24. 12:57

Az európai szövetség bécsi központjában elkészítették a kézilabda férfi Bajnokok Ligájának sorsolását a nyolcaddöntőkre.

A selejtezőben csoportelső MKB-MVM Veszprémet rögtön legelsőként húzták ki, ellenfele a csoportnegyedikek közül a spanyol La Rioja lesz. A magyar csapatnak szerencséje volt, a címvédő Flensburgot is kaphatta volna ebből a kalapból, az MKB a spanyolok ellen egyértelműen esélyes a továbbjutásra.

Jaime Luis González Gutiérrez, a La Rioja ügyvezetője örült. „Annak egyáltalán nem örültünk volna, ha a Barcelonát kapjuk, mert velük a most folyó spanyol bajnokságban rövid idő alatt már ötször is meg kellett mérkőznünk – nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálatnak. -  Az viszont kifejezetten jó hír, hogy a magyar bajnokcsapat látogat el hozzánk, aminek a szurkolóink és a támogatóink is örülni fognak. Nem kétséges, hogy a Veszprém jelenleg Európa, egyben az egész világ egyik legjobb klubcsapata, amely idén is eljuthat Kölnbe, a Final Fourra. Nem feltett kézzel állunk majd ki ellenük, noha tudjuk, hogy a továbbjutás kérdése már a bécsi sorsoláson eldőlt. Számunkra már az is dicsőséget jelent, hogy a csoportunkból negyedik helyezettként tovább tudtunk jutni. Kis csapat vagyunk, rövid történettel, és azt is ki kell mondanom, hogy az erőviszonyok alapján a 16 között mi állunk a sor végén. Nincs nagy súly a vállunkon, ezért felszabadultan és nagyon lelkesen fogunk hazai pályán és idegenben is játszani" - hangsúlyozta az észak-spanyolországi Logrono, a  150 ezer lakosú kisváros csapatának ügyvezetője.

A csoportmásodikok között a Pick Szeged várt ellenfelet, a Rhein-Neckar Löwent kapták. Nem volt szerencséjük, kaphatták volna a lengyel Plockot vagy a horvát Zágrábot is, mindkettő ellen nagyobb esélyük lenne.

Juan Carlos Pastor, a Szeged spanyol vezetőedzője elmondta: el kell fogadniuk, hogy a lehető legerősebb ellenfelet kapták meg a legjobb 16 között. „Fontos lesz az idegenbeli találkozó, mert a Löwen otthon igazán veszélyes. Ha jó játékkal sikerül előrukkolnunk, a visszavágón a fantasztikus hangulatot teremtő szegedi szurkolókkal kiharcolhatjuk a továbbjutást". Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke szerint a továbbjutás két meccsen dől el. „A berlini EHF-kupa négyes döntője előtt senki nem adott egy fabatkát sem nekünk, hogy megnyerjük, mégis sikerült. Ők is emberek, mint mi, ezt kell megoldanunk, ami nem könnyű, de állunk elébe."

Vadkerti Attila csapatkapitány szerint - utalva a két klub kabalaállatára - a bika és az oroszlán találkozik, ugyanakkor a cél nem változott, szeretnének a nyolc közé jutni, noha komoly kihívás előtt állnak. „Egyelőre a magyar bajnoki meccsekre készülünk, szeretnénk újból jó formába lendülni, önbizalmat szerezni, mert a Löwen ellen ez nagyon fontos lesz. Láttuk, hogy otthonukban megverték a Veszprémet, láttuk, hogy a Vardar viszont legyőzte őket".

Érdekesség, hogy már a 16 között megismétlődik a tavalyi, két német csapat közötti döntő, mert a Flensburgot összehúzták a Kiellel.

A tavaly harmadik Barcelona a szegedi csoportból érkező dán Aalborgot kapta, míg a mezőny egyetlen százszázalékos együttesére, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujshebaev által irányított lengyel Kielcére a francia Montpellier vár. A Nagy Kornéllal felálló Dunkerque francia rangadót vív a PSG-vel mérkőzik.

Az első mérkőzéseket március 11. és 15. között, a visszavágókat március 18. és 22. között rendezik. A kiemelés alapján mindkét magyar csapat otthon játszhatja a második meccset.

 A nyolcaddöntő párosítása

La Rioja (spanyol) - MKB-MVM VESZPRÉM
Rhein-Neckar Löwen (német) - MOL-PICK SZEGED,
Montpellier (francia)-Kielce (lengyel)
Aalborg (dán)-Barcelona (spanyol)
Flensburg-Handewitt (német) - THW Kiel (német)
Dunkerque (francia)-PSG (francia)
Wisla Plock (lengyel)-Vardar Szkopje (macedón)
RK Zagreb (horvát)-Kolding (dán)

A negyeddöntők sorsolása március 24-én lesz, itt az első meccseket április 8-12., a visszavágókat április 15-19. között játsszák. Az elődöntő sorsolását április 21-én tartják. A négyes döntőnek május 30-án és 31-én Köln ad otthont.