Megtört, hat góllal kikapott a Győr

2015.04.04. 20:47
Nem sikerült jól a Győrnek a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccse, 24-18-ra kikapott a magyar bajnok a macedón Vardar Szkopje otthonában. Nagyon nehéz visszavágó jön egy hét múlva.

Rosszul kezdett a Győr, hiszen gólt csak az 5. percben sikerült szerezni, a Vardar az elején megszerzett három-négygólos előnyét szinte az egész első félidőben őrizni tudta. A játékrész felénél volt a magyar csapatnak egy nagy feltámadása, 6-6-nál sikerült utolérni a macedón bajnokcsapatot, de a vezetés nem jött össze. 11-7, majd 12-8 után a csapatok 14-10-es hazai vezetéssel mentek pihenőre.

A második félidőben sem történt változás, a végig jobban védekező Vardar tartotta az előnyét, sőt az 50. percben, és az utolsó percben is hat góllal vezetett. A hajrá még agresszívebb, a sportszerűség határát súroló, illetve néhol átlépő Vardar-védekezést hozott. Kovacsics hétméterest hibázott kritikus szakaszban, megint hullámvölgybe került az ETO, sorra adta el a labdákat - még emberelőnyben is -, ráadásul Korsós sem tudta bedobni a büntetőt.

A meccs utolsó momentuma egy macedón időntúli szabaddobás volt, ebből már nem esett gól, így 24-18-ra kapott ki a magyar bajnok. A hatgólos vereség azt is jelenti, hogy a világ egyik leggazdagabb csapata ellen nagyon nehéz visszavágó jön, innen már bravúr lenne a Final Four. Nemcsak a védekezésben múlta alul saját magát a Győr, a támadás sem úgy ment ezen a meccsen, beszédes az öt kihagyott büntető is.

A Győr 2012. március 10-e óta nem szenvedett ilyen súlyos vereséget, akkor a norvég Larvik otthonában 32-25 re kapott ki a csapat. A párharc győztese léphet pályára a május 9-10-i budapesti négyes döntőben.

Női BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Vardar Szkopje (macedón)-Győri Audi ETO KC 24-18 (14-10)

Thüringer HC (német)-Larvik (norvég) 26-29 (11-14)

Baia Mare (román)-Dinamo Szinara (orosz) 25-23 (11-12)

vasárnap:

Viborg HK (dán) - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 16.50