A Veszprém újra bajnok a félelmetesen jó Iliccsel

2015.05.19. 20:08

Sorozatban nyolcadszor, összesítésben 23-adszor lett bajnok a Veszprém a férfi kézilabda NB I.-ben, miután a döntő második mérkőzésén is legyőzte legnagyobb riválisát, az ezúttal házigazda Szegedet.

 A 31-29-es végeredménnyel zárult meccs feszülten indult, rengeteg volt a kiállítás. Az első negyedóra után a végül 16 gólig jutó Momir Ilics vezérletével fokozatosan elhúztak a vendégek, akik már a félidőben 17-10-re vezettek, írja az MTI.

A keddi meccs előtt köszöntötték az utolsó szegedi mérkőzésére készülő Vadkerti Attila csapatkapitányt, akire a következő idényben már nem számít Juan Carlos Pastor vezetőedző. A játékos felnőttként kizárólag a Pick színeiben szerepelt, bajnokságot, kupát, tavaly pedig EHF-kupát nyert, a londoni olimpián negyedik volt a válogatottal. A társak az ő nevével és mezszámával ellátott, „Köszönjük, Körte!" feliratú pólóban álltak fel a kezdéshez, a klub vezetői, majd az ellenfél kapitánya, Nagy László is ajándékot adott át a két kisgyermekével a parkettre kifutó játékosnak.

Eleinte felváltva vezettek a csapatok, majd 5-5-nél Blazevic és Chema ugrott egymásnak, mindkettőjüket kiállították a játékvezetők. Később is nagy volt a feszültség, sorra jöttek a kétperces büntetések. Az egyik létszámfölényes szakaszból a veszprémiek jöttek ki jobban, majd amikor ők kerültek emberhátrányba, Ilyés egészpályás, üres kapus gólt dobott.

Amikor kicsit megnyugodtak a kedélyek, a Veszprém védekezése összeállt, és fokozatosan húzott el, ráadásul Mikler kivédte Parrondo hétméteresét. Nem maradt el az időkérés, ám a 23. percben már 13-8-ra vezettek a vendégek. Különösen Ilic volt elemében, szórta a gólokat. A 17-10-es félidei állásnál már tízszer volt eredményes.

A második játékrészben mindent egy lapra feltéve rohamozott a Szeged, amely többször emberelőnybe is került, és sikerült feljebb kapaszkodnia (42. perc: 18-21). A vendégek azonban a nagyon kritikus szakaszokban megfelelően összpontosítottak, és mindig akadt valaki, aki új lendületet adott a csapatnak.

A 47. percben, 19-24-nél időt kért a Szeged, de nem tudott közelebb férkőzni, mert ekkor Lékai remekelt, sorozatban háromszor talált be. Ezzel el is dőlt a meccs és vele együtt a bajnoki cím sorsa.

Az utolsó másodpercekben Vadkerti jött be a pályára, és ő dobhatta a meccs utolsó gólját.

Nagyon kemény mérkőzés volt. Azzal nyertünk, hogy előbb kezdtünk el a játékkal foglalkozni, és nagy lett az előnyünk.

Tudtuk, hogy jönni fog a Szeged, de szerencsére nem törtünk meg. Egyre nehezebb megnyerni a magyar bajnokságot. Fontos volt, hogy itt is nyerjünk, mert így elegendő időnk lesz felkészülni a BL Final Fourra" - értékelt Carlos Ortega, a veszprémiek spanyol trénere.

Döntő, 2. mérkőzés:
Mol-Pick Szeged - MKB-MVM Veszprém 29-31 (10-17)