A Kiel újra meghajolt a Veszprém előtt

2015.10.17. 16:56
Fontos meccset nyert a Veszpém, lélektanilag mindig hatalmas értéke van a Kiel legyőzésének.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában az MVM-Veszprém a német bajnok Kielt fogadta.

A májusi négyes BL-döntőben a magyarok voltak a jobbak, a jelenlegi, brutálisan erős csoportot is mieink vezetik a németek előtt, miután a Kiel Zágrábban 29-22-es vereségbe futott bele. A Veszprém ugyanakkor egy góllal nyert a horvát fővárosban.

Magyar góllal kezdődött az összecsapás, a szlovén Marguc nem hibázott a szélről. 3-2-re még a magyarok vezettek, aztán loholni kellett a németek után, akik Vujin bombájával 9-7-re is vezettek.

A 13-12-es magyar vezetést Sulic harcolta ki - Alilovic fontos bravúrjai is kellettek a fordításhoz -, Chema ekkoriban nagy tempót adott a játéknak, remek testcselei voltak, Toft-Hansent is könnyedén kibillentette a védelem tengelyében, és lazán passzolt a kapuba.

A félidőre 17-15 lett az állás, akkor Ilics távolról felugorva bombázott a bal felsőbe.

A fordulás után Sulic 18-15-re módosított, a kezében volt a négygólos vezetés is, de akkor, 22-19-nél hibázott, a lécre lőtt.

A Kiel egy pillanat alatt felzárkózott, az ötvenedik percben 22-21 volt, akkor Gulyás duplájával lendítette tovább a csapatot, Sprenger azonban végigrohant a pályán, és egyenlített (24-24). Ekkor nyolc perc volt hátra, vagyis megkezdődött egy újabb meccs a két  csapat közt.

Vujin góljával már vezettek a németek, a Veszprém emberelőnyben Nilsson kitekert, de remek mozdulatával egyenlített, majd egy gyors támadást Gulyás Péter fejezett be, ez volt az ötödik gólja.

Duvnjak három perccel a vége előtt egyenlített, de Marguc a szélről ellenállhatatlan volt. Jó védekezés után Nilssonra játszották ki a következő akciót, aki bevágta, Ilics kiállítása után Duvnjak jött, és Sabaté fél perccel a vége előtt időt kért. Gulyás olyan kihagyhatatlan passzt adott igen kiélezett helyzetben Ugaldénak, hogy a szélsőnek egyszerű volt a kapuba pattintani.

29-27 után német kapufa jött, a közönség Auf wiedersehennel búcsúztatta el a németeket, akik most sem tudták bevenni a Veszprémet.

A Pick Szeged a Rhein Neckar Löwen vendége volt, és a félidőig (13-13) remekül tartották magukat, a hajrára azonban a Barcelonát is legyőző németek tempója felőrölte a magyarokat.

Öt perccel a vége előtt 26-24 volt az állás, de 30-25 lett a vége, a Löwen ezzel második a csoportban, a Szeged az ötödik, ez még továbbjutást érő pozíció.

A Csurgó kettős győzelemmel jutott a férfi kézilabda EHF-kupában a 32 közé, miután a szombati, nagyatádi visszavágón 29-19-re legyőzte a lengyel Pogon Szczecint.