Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Elődöntős a Dunaújváros az EHF Kupában

2016.02.28. 15:07

Bejutott a női kézilabda EHF Kupa elődöntőjébe a Dunaújváros, amely hazai pályán a pénteki háromgólos veresége után vasárnap öttel legyőzte a pályaválasztói jogáról lemondó orosz Asztrahanocskát, írja az MTI. 

Rendkívül idegesen kezdte a meccset a magyar csapat, amely csak a 12. percben lőtte első gólját. Utána azonban magára talált, egyenlített, majd fokozatosan elhúzott riválisától. A szünetig ledolgozta összesítésbeli hátrányát (12-9), s bár az oroszok időnként közelebb kerültek a hazaiakhoz, a 38. percben például 15-13-ra felzárkóztak, a Dunaújváros újabb és újabb erőtartalékokat mozgósítva növelte a különbséget. 

A 45. percben öt góllal (19-14), majd hattal (20-14), sőt héttel is vezetett (21-14), elsősorban az összesen nyolcszor eredményes Triscsuk Krisztina és a hét találatig jutó Kovács Anna, valamint a kapuban parádézó Oguntoye Viktória jóvoltából. Egyedül a hajrában, 24-20-nál vált szorosabbá az eredmény, de a magyar csapat kilábalt az átmeneti nehéz helyzetből és végül 25-20-ra nyert, amelynek köszönhetően bejutott az EHF Kupa legjobb négy csapata közé.

 Az elődöntőben Dunaújvárosnak az a dán Randers lesz az ellenfele, amely kettős győzelemmel, a svéd Höörs csapatát kiverve lépett tovább a negyeddöntőből.

Eredmény, női kézilabda EHF Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

Dunaújvárosi Kohász KA-Asztrahanocska (orosz) 25-20 (12-9) 

 továbbjutott: a Dunaújváros 48-46-os összesítéssel