Nem csoportelső, de jó ágon a Veszprém

2016.03.06. 18:43

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája utolsó fordulójában először az dőlt el, hogy a Veszprém nem lesz csoportelső.

A francia PSG ugyanis 35-32-re verte a német Flensburgot. A vendégcsapat az első félidő vége táján előnyben volt, akkor csillant fel a remény, hogy a magyar bajnok esetleg játék nélkül juthat be a nyolc közé. Ha ugyanis a 2014-es győztes Flensburg nyert volna, akkor a Veszprém a csoportelső.

Ez a csapat így a francia bajnok lesz.

Xavi Sabaté csapata az ukrán Zaporizzsja győztesével találkozik a 16 között. Utána a Vardar-Plock továbbjutója vár rá, vagyis a németek klubokat elkerüli a kieséses szakaszban.

A Mol Pick-Szeged a lengyel Kielcével játszott, és a félidőben 16-12-re vezetett, minden bejött, amihez nyúltak. Élmény volt nézni a mieink játékát.

A második félidőben aztán a hazai csapat az utolsó 10 percben érte utol a magyarokat - döntő pillanatban fogott hetest Szmal kapus -, Jurecki egyenlített ki, és lett 26-26 az utolsó percben.

A döntetlen nem lett volna elég ahhoz, hogy a Szeged egy hellyel előrébb lépjen a csoportban, ezért Juan Carlos Pastor kockáztatott, levitte a kapusát. Bombac bejátszása azonban nem volt jó, a labdaszerzés után nem volt nehéz dolguk az üres kapuba juttatni a labdát.

A lengyelek 2-1-re vezettek utoljára, vagyis a harmadik percben, illetve az utolsó másodpercekben.

A Szeged ellenfele a Kiel lesz a nyolcaddöntőben. Ha a németeken túllépne a magyar csapat, akkor a PSG-vel játszanak. Ha a Szeged nyert volna, akkor a Zágrábbal meccselnek a 16 között.

"55. percig uraltuk a meccset, a közönség belehajszolta a hazai csapatot a győzelembe. Az utolsó támadás nem rögtönzött volt, hanem gyakoroltuk a létszámfölényes helyzetet. Nem lebecsülve a Kielt, de az idén mintha nem lenne az, ami tavaly volt. Szoros meccset szeretnénk velük játszani mindkétszer" - így értékelt Ilyés Ferenc a Sport1-nek.