Donát
-4 °C
2 °C
Kékesi Márton
vasárnap 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Bizakodó magyarok a férfi kézi BL nyolcaddöntője előtt

2016.03.07. 11:41

Az MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged is bizakodó a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntője előtt. Vasárnap este derült ki, hogy az előző kiírásban második veszprémiek az ukrán Motor Zaporizzsjával, a szegediek pedig a német THW Kiellel mérkőznek a nyolc közé jutásért, írta az MTI.

Kálomista Gábor, a veszprémi csapatot működtető zrt. vezérigazgatója az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta: az MVM Veszprém jobb csapat az ukránnál, és tovább kell jutnia.

Emlékeztetett arra, hogy két szezonnal korábban, 2014. február 22-én a Zaporizzsja Harkivban látta vendégül a Veszprémet. Az ukrajnai háborús helyzet miatt nem sporteseményekre jellemző hangulat fogadta a csapatokat. A bemelegítés alatt a szervezők nem játszottak zenéket, és a szurkolók is csendben ültek a helyükön.

A kezdő sípszó előtt a kijevi összetűzésekben elhunytakra emlékeztek a csarnokban. Mivel a Veszprém addigra már bebiztosította csoportelsőségét, csak a Zaporizzsja számára volt tétje a találkozónak, a győzelem ugyanis nyolcaddöntőt ért a számára. A tartalékos Veszprém végül 26-22-re kapott ki. Előtte, a 2013. októberi veszprémi találkozón a magyar bajnok 44-27-re nyert.

A Zaporizzsja abban a szezonban a THW Kiel elleni nyolcaddöntő hazai találkozóját Győrben rendezte meg 2014. március 20-án, ugyanis az európai szövetség akkor már nem engedélyezte ukrajnai meccs megtartását, és kikapott 31-28-ra, majd később kiesett. Az ukrán klub a mostani kiírásban a Kijev melletti Brovariban rendezi otthoni mérkőzéseit.

Továbbjutás esetén a magyar bajnok a lengyel Wisla Plockkal vagy a macedón Vardar Szkopjével találkozik a kölni Final Fourba jutásért. Érdekes, hogy kedden a SEHA Ligában éppen a Szkopje otthonában lépnek pályára Nagy Lászlóék, akik szombaton nagy csatában győztek a vendég Plock ellen a BL-csoportzáráson.

A Szeged az előző kiírásban a negyeddöntőben futott össze a Kiellel, ám az átlövő Ilyés Ferenc szerint az idei német csapat nem ugyanaz, mint a tavalyi. A Tisza-partiak vasárnap este kikaptak a lengyel Kielce otthonában, pedig 50 percig uralták a meccset.

"Nem szabad feladni, megyünk tovább. Bízom benne, hogy több esélyünk lesz a Kiel ellen, mint a tavalyi negyeddöntőben volt" - mondta Ilyés Ferenc a klub honlapján.

A vezetőedző, Juan Carlos Pastor úgy vélte, hogy a Kielce elleni hosszú, jó periódus mindenképpen erőt kell, hogy adjon az előző kiírásban negyedik Kiel elleni csatára. Amennyiben a szegediek bravúrral továbbjutnának, úgy a címvédő spanyol Barcelona vár rájuk a Final Fourért.

A nyolcaddöntő párosítása:

(1. mérkőzés: március 16-20., visszavágó: március 23-27.):

Motor Zaporizzsja (ukrán) - MVM VESZPRÉM

Meskov Breszt (fehérorosz)-Kielce (lengyel)

Montpellier (francia) - Flensburg-Handewitt (német)

Wisla Plock (lengyel)-Vardar Szkopje (macedón)

MOL-PICK SZEGED - THW Kiel (német)

PPD Zagreb (horvát) - Rhein-Neckar Löwen (német)

A negyeddöntő párosítása:

(1. mérkőzés: április 20-24., visszavágó: április 27.-május 1.):

Zagreb/RN Löwen - PSG (francia)

Szeged/Kiel - Barcelona (spanyol)

Plock/Szkopje - Zaporizzsja/Veszprém

Montpellier/Flensburg - Breszt/Kielce