A Veszprém nyerte a csatát, de a Szeged áll jobban a háborúban

2017.03.18. 19:50 Módosítva: 2017.03.19. 08:26

A magyar bajnokság alapszakaszának keretében, szombat délután játszott Telekom Veszprém-Pick Szeged kézilabdarangadó tétjét a presztízsen túl az adta, hogy azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt arról, melyik csapaté lesz majd a pályaelőny a rájátszásban. Mivel a két csapat első, szegedi találkozóját három góllal a Szeged nyerte, a Veszprém számára adott volt a feladat, ám hiába vezettek olykor hat góllal is a hazaiak, végül csak két góllal sikerült ellenfelük fölé kerekedniük.

Az első félidő a legszebb veszprémi álmoknak megfelelően alakult, a hazai csapat roppant erősen kezdett, míg a Szeged gyengélkedett, főleg támadásban voltak erőtlenek a vendégek. A Veszprémnek Lékai vezérletével már hat gólos előnyt is sikerült összegyűjtenie, de a szünetre ebből kettőt lefaragott a Szeged, így a folytatás nagyon szorosnak ígérkezett.

A második félidőben jelentősen változott a játék képe, főleg Sierra védéseinek és Balogh Zsolt góljainak köszönhetően, előbb két gólra felzárkózott a Szeged, majd a veszprémi kapuscsere után – Alilovic váltotta Miklert – Balogh hatodik gólja már az egyenlítést jelentette.

Az utolsó percekben fej-fej mellett haladt a két csapat, a visszacserélt Mikler két nagy bravúrja is kellett hozzá, hogy legalább a győzelem meglegyen a hazaiaknak, akik a remélt különbségű sikerben már nem igazán bízhattak. Végül a győzelem azért összejött nekik, a 24-22-es végeredményt Palmarsson állította be, Mikler védését követően.

Az eredmény azt jelenti, hogy a két csapat közül a Szeged lesz majd a pályaválasztó a bajnoki rájátszásban – így vélhetően ők játszhatják majd otthon a döntő visszavágóját –, ami a kiegyenlített erőviszonyok miatt igen nagy előnyt jelent.