Hatgólos hátrányból állt fel, és nyert a Szeged a kézi-BL-ben

2017.03.26. 18:34

A Szeged esélyesként ment neki a dán Silkeborg elleni kézilabda Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőnek, de az első félidő nem igazán sikerült jól az ellenfél otthonában.

A magyar csapat támadójátéka nem akart összeállni, sokat hibáztak a játékosok. A dánok nem tettek szívességet, és a tizedik perc után kezdtek elhúzni, három-négy gólos előnyt építettek ki, miközben a szegedieknek volt egy olyan közel tízperces periódusuk, amikor nem tudtak betalálni.

A hibák a folytatásban is maradtak, és a 22. percben már hattal mentek a dánok, ezt sikerült ötre lefaragni a félidőre, 13-8 volt oda. A második félidő sem indult valami fényesen, mert a Szeged eladta a labdát támadásban, a hazai csapat pedig eladta, és saját térfeléről bedobta az üres kapuba. 

Aztán jött két kiállítás a dánoknál, és a magyar csapat elkezdett felkapaszkodni. A 42. percben még 19-15 volt oda, ám jött egy remek szegedi széria, és sikerült egyenlíteni. Innentől kezdve már fej fej mellett haladtak a csapatok, és végül az 54. percben először szerezte meg a vezetést a Szeged.

Rögtön időt is kértek a dánok, de az utolsó perceket már a magyar csapat uralta, és végül 26-24-re meg tudta nyerni az idegenbeli meccset, vagyis kétgólos előnyt szerzett a visszavágóra. 

Eredmény, férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Bjerringbro-Silkeborg (dán) - MOL-Pick Szeged 24-26 (13-8)

a Szeged gólszerzői: Balogh Zs. 6, Gorbok 5, Källman, Stas Skube 4-4, Buntic 3, Bodó 2, Thiagus Petrus, Gaber 1-1