Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mocsai: Elkenik a felelősséget

2017.12.19. 14:30

A magyar női kézilabda-válogatott 15. helyen végzett a németországi világbajnokságon, a korábbi kapitány, Mocsai Lajos szerint majdnem reális ez a helyezés. A 8-12. hely lenne valós, de ennél fontosabb, hogy látni kell: elszakadtunk az élmezőnytől, és a középmezőny felé közelítünk. A cseheket, lengyeleket már csak szűken tudjuk verni, míg korábban 5-8-10 gólos különbség volt.

A Mocsai által említett pozíció még csak az olimpiai selejtezőt sem garantálja, nemhogy az olimpiát, és már Görbiczcel sem számolhatunk.

Főbb megállapításai még a Digisport reggeli műsorában:

  • A játék összes fázisában elmaradtunk, a védekezésben, a védekezésbeli, kierőszakolt hibáktól egészen a támadások befejezéséig.
  • Fizikailag is messze vagyunk a skandinávoktól.
  • Nem tükrözi a világverseny, hogy technikailag jók vagyunk, ami itthon általános felfogás.
  • „Számonkérik rajtunk az eredményességet, nincs felelősség-vállalás, mindig csak teamek, ha elkenik a felelősséget, azzal nem értek egyet. Kontroll kell.”
  • Ezért is gondolkodnak a szakmai igazgató pozíción.
  • Aki itt keresi a pénzét, tanuljon meg magyarul, mert az nem működik, hogy az időkérésnél nem tudják a játékosok, miről van szó.
  • A magyar csapatok a hazai bajnokságban készítik fel a magyar válogatott ellen a legjobb légiósokat, a negyedik helyezettől lefelé teret kellene adni a tehetséges fiataloknak. A kisebb csapatokban túl sok a külföldi. (Siófok, Fehérvár, Kisvárda, Békéscsaba.)
  • Sok tehetséges magyar edző van, a legjobb csapatokat mégis külföldiek vezetik.
  • Rasmussen írásos koncepcióját nem látta, pedig kíváncsi lenne rá.

A dán kapitányt egyébként szerdán hallgatja meg a szövetség vezetése, visszarendelték ugyanis Dániából.

Az Index elemzését itt olvashatja, a Nemzeti Kézilabda Akadémia megálmodója a saját intézményének felelősségéről természetesen nem beszélt.