Kézi-vb: Nagy László újra a csapatban

2017.01.22. 11:12

Második cserelehetőségét is kihasználta a magyar válogatott a franciaországi világbajnokságon: Gulyás Péter helyett ismét bekerült a 16 fős keretbe a Németország elleni találkozón bokarándulást szenvedő Nagy László, tudatta a szövetség Facebook oldalán.

A csapatkapitány így pályára léphet a Dánia ellen vasárnap 16 órakor kezdődő albertville-i nyolcaddöntőben.   

"Nagy László bokarándulást szenvedett a Németország elleni nyitómérkőzésen, az ízület azonban stabil maradt. Valamennyi re ndelkezésre álló eszközzel folyamatosan kezeltük, jelentősen javult az állapota, és az elmúlt napokban megfelelő biztosítás mellett az edzéseket is elkezdte" - mondta el Erdélyi Gábor csapatorvos.

A játékos, az egészségügyi stáb és a szakvezetés egyeztetését követően Xavi Sabaté szövetségi kapitány úgy döntött, hogy a jobbátlövőt becseréli a nyolcaddöntőre.

Dánia az olimpiai bajnok, a magyarok nem jutottak ki Rióba. Felkészülési meccsen találkozott egymással a két válogatott január elején, akkor a félidőben a mieink 10-8-ra vezettek, végül 24-21-re a dánok nyertek.

Nagy jelenléte támadásban és védekezésben is egyaránt fontos, a horvátok a második félidőben szétszedték középen a csapatot, mert már nem volt hadra fogható cseréje a kapitánynak.