Egy félidőig tartott a norvég csoda a kézi-vb döntőjében

2017.01.29. 19:21

A norvég férfi kézilabda-válogatott 29 percig álomszerű játékkal kezdett a franciaországi világbajnokság döntőjében, a szünet előtt viszont megtorpantak, és a második félidőben sem nagyon bírták a tempót, ezzel a házigazda, címvédő franciák hatodik vb-címüket nyerték. A norvég győzelem valóságos csoda lett volna, korábban ugyanis még érmük sem volt világbajnokságon, most pedig a végső győzelemhez is közel jártak.

A franciáknak a 2001-es, szintén hazai rendezésű torna után másodszor sikerült minden meccsüket nyerve világbajnoki aranyat nyerniük, a vb-k történetében összesen 10. alkalommal fordult ez elő.

A kezdés a norvégoké volt, az első félidő felénél 10-7-re vezettek, de ennél komolyabban nem tudtak ellépni, a franciák pedig fokozatosan javulva zárkóztak fel, majd másodpercekkel a félidő vége előtt fordítottak is 18-17-re. A szünet után megállíthatatlanul kezdtek, hamar elléptek 22-18-ra, innen már nem forgott veszélyben a vezetésük.

A mezőny legeredményesebb játékosa a franciák legendás irányítója, Nikola Karabatic volt hat góllal. A csapattársai közül Kentin Mahe, Michael Giugou és Valentin Porte, illetve a másik oldalon Kent Robin Tonnesen egyformán ötször volt eredményes.

Eredmény, döntő

Franciaország-Norvégia 33-26 (18-17)