Nyolc góllal nyert a kéziválogatott, de senki nem lehet elégedett

2018.10.27. 21:01

A magyar férfi kézilabda-válogatott második Európa-bajnoki selejtezőjét nyerte, az olasz csapatot 30-22-re verte idegenben. 

Az olaszok nem számítanak erős csapatnak a kézilabdában, így a győzelem kötelező volt a válogatottnak, amit a szerdán bemutatkozó Csoknyai István szövetségi kapitány vezet. 

Az elején nem volt érezhető a magyar fölény, az olaszok kapaszkodtak, 6-6-ig tartották is a lépést a magyar csapattal, aminek az egyik kulcsjátékosa a kapus Székely lett. 

Csak húsz perc után tudtak ellépni Bánhidiék az olaszoktól (7-11). A hazaiak ekkor hét percen keresztül nem lőttek gólt közepes színvonalon kézilabdázó magyarokkal szemben, félidőre ötgólos hátrányba kerültek (10-15).

A második félidő elején gyengén védekezett és pontatlanul támadott a magyar válogatott, ezért Csoknyainak időt kellett kérnie (15-17). Hamarosan javult a játék és visszaállt a korábbi ötgólos különbség, amely a hajrában tovább nőtt (22-30).

A válogatott szerdán itthon Szlovákiát is 30-22-re verte, így két győzelmével és jobb gólkülönbségével vezeti a csoportját az oroszok előtt.

„Gondoltuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, óva intettem a csapatot, hogy lebecseljük az olaszokat. Más olasz válogatottat kaptunk. Sok hiba volt a támadásunkban, ami miatt kicsit türelmetlenek lettünk. Nem tudtunk eldönteni a meccset a mérkőzés elején. Összességében azért meggyőző az eredmény, az olaszok elfáradtak, de nálunk is éreztem egy kis fáradtságot" - értékelt Csoknyai kapitány a Sport 1 Tv-nek. 

Olaszország-Magyarország 22-30 (10-15)
a magyar gólszerzők: Balogh Zs., Hornyák 6-6, Bánhidi 5, Ancsin, Bóka 3-3, Sipos, Juhász, Bodó 2-2, Lékai 1