Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Nyolc góllal nyert a kéziválogatott, de senki nem lehet elégedett

2018.10.27. 21:01

A magyar férfi kézilabda-válogatott második Európa-bajnoki selejtezőjét nyerte, az olasz csapatot 30-22-re verte idegenben. 

Az olaszok nem számítanak erős csapatnak a kézilabdában, így a győzelem kötelező volt a válogatottnak, amit a szerdán bemutatkozó Csoknyai István szövetségi kapitány vezet. 

Az elején nem volt érezhető a magyar fölény, az olaszok kapaszkodtak, 6-6-ig tartották is a lépést a magyar csapattal, aminek az egyik kulcsjátékosa a kapus Székely lett. 

Csak húsz perc után tudtak ellépni Bánhidiék az olaszoktól (7-11). A hazaiak ekkor hét percen keresztül nem lőttek gólt közepes színvonalon kézilabdázó magyarokkal szemben, félidőre ötgólos hátrányba kerültek (10-15).

A második félidő elején gyengén védekezett és pontatlanul támadott a magyar válogatott, ezért Csoknyainak időt kellett kérnie (15-17). Hamarosan javult a játék és visszaállt a korábbi ötgólos különbség, amely a hajrában tovább nőtt (22-30).

A válogatott szerdán itthon Szlovákiát is 30-22-re verte, így két győzelmével és jobb gólkülönbségével vezeti a csoportját az oroszok előtt.

„Gondoltuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, óva intettem a csapatot, hogy lebecseljük az olaszokat. Más olasz válogatottat kaptunk. Sok hiba volt a támadásunkban, ami miatt kicsit türelmetlenek lettünk. Nem tudtunk eldönteni a meccset a mérkőzés elején. Összességében azért meggyőző az eredmény, az olaszok elfáradtak, de nálunk is éreztem egy kis fáradtságot" - értékelt Csoknyai kapitány a Sport 1 Tv-nek. 

Olaszország-Magyarország 22-30 (10-15)
a magyar gólszerzők: Balogh Zs., Hornyák 6-6, Bánhidi 5, Ancsin, Bóka 3-3, Sipos, Juhász, Bodó 2-2, Lékai 1

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?