Sorozatban harmadik meccsét bukta el a Veszprém

2018.11.03. 19:42

A Telekom Veszprém házigazdaként 29-28-ra kikapott a német Rhein-Neckar Löwentől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, írja az MTI.

A magyar csapat sorozatban három vesztes mérkőzésnél tart, ugyanis a válogatott szünet előtt az NB I.-ben a Tatabányától és a Szegedtől is kikapott a magyar bajnokságban..

A hazaiak az első perctől igyekeztek felvenni ellenfelük gyors tempóját támadásban és védekezésben is, azonban a Löwen beállóját nem tudták semlegesíteni, Jannik Kohlbacher 12 perc alatt öt gólt dobott (6-5). Sterbik Árpád, majd a helyére beállt Mikler Roland is fontos védésekkel segítette csapatát, a francia Kentin Mahé negyedik találatával pedig ismét kettővel vezetett a Veszprém (11-9).

A svéd Andreas Palicka sorozatos védéseivel, illetve Andre Schmid irányításával és a montenegrói Vladan Lipovina góljaival fordítottak, majd a 26. percben először vezettek a németek (11-12). Mivel a veszprémiek az utolsó bő nyolc percben csak egyszer találtak be, a gyorsan kézilabdázó Löwen 6-1-es sorozatot produkált, és a szünetben három góllal jobban állt (12-15).

A második félidőből még három perc sem telt el, máris egyenlítettek a pontosabban játszó hazaiak, összességében pedig egy 5-0-s szériával kezdtek (17-15). A korábban rendszeresen mellőzött Jamali Iman újra jó formában kézilabdázott, csapata őrizte minimális előnyét, miközben a szlovák játékvezető-páros számos vitatható ítéletet hozott.

A veszprémi Andreas Nilsson (k), valamint a német Andre Schmid (j), Jannik Kohlbacher (j2) és Ilija Abutovic
A veszprémi Andreas Nilsson (k), valamint a német Andre Schmid (j), Jannik Kohlbacher (j2) és Ilija Abutovic

A német csapat ellenállása nem tört meg, ismét sikerült egyenlítenie (22-22), majd az 53. percben megint - a második félidőben először - vezetett (25-26). A Veszprém hét percig nem talált be, ezalatt ellenfele négy gólt dobott. Az utolsó percek szorosan, izgalmasan alakultak, de a hazaiak már nem tudtak fordítani.

A Löwen legeredményesebb játékosa Jannik Kohlbacher, Andre Schmid és Bogdan Radivojevic volt egyaránt hat góllal.

A három győzelem mellett immár három vereséggel rendelkező Veszprém jövő szombaton a svéd IFK Kristianstad otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, A csoport:

Telekom Veszprém - Rhein-Neckar Löwen (német) 28-29 (12-15)

a Veszprém gólszerzői: Mahé 5, Gajic, Nenadic, Jamali, Mackovsek 4-4, Strlek 3, Nagy L. 2, Manaszkov, Nilsson 1-1