Nagy László: Elkezdtünk edzeni

2018.11.03. 12:48 Módosítva: 2018.11.03. 14:05

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában Mikler Roland utolsó perces bravúrjával hozta egy góllal két legutóbbi meccsét - Bresztben és Montpellier-ben - a Telekom Veszprém.

A sorozatban nem áll nagyon rosszul a magyar ezüstérmes, de a Barcelona és különösen a Vardar elleni vereség kellemetlen volt.

A csapatkapitány Nagy László a veol.hu-nak mondta el, hogy a Pick Szeged elleni hazai bajnoki vereség nagyon megviselte. A jövőt viszont pozitívan szemléli.

"Mióta David Davis megérkezett hozzánk, elkezdtünk edzeni, ami egy teljesen normális dolog, és eddig is így kellett volna, hogy legyen. Most úgy állunk, hogy ennél többet már nem tudunk edzeni, és ennél jobban, precízebben már nem tudunk felkészülni a mérkőzésekre" - mondta.

A Flensburgtól kivásárolt svéd sztáredzőről eddig csak pletykálták, hogy nem foglalkozott kellően a csapatával, alig volt edzés, most Nagy mindezt alátámasztotta.

Hozzátette még, hogy Davis hozzájuk igazítja a taktikát, míg Vranjes a saját elképzelését erőltette. Davisnak olyan mestere volt ugyanis, mint Juan Carlos Pastor, aki 2005-ben vébét nyert a spanyolokkal. Következetesen építi az edzéseket és a taktikát is.

Milliméter pontossággal be van lőve mindenkinek a helye"

- magyarázta, egyben utalt a tempohandball után a spanyol stílus újbóli térhódítására.

Szombaton a Rhein Neckar Löwen lesz Nagyék ellenfele a BL-ben (17.30, Sport1), amelyik a német bajnokság egyik leggyorsabb csapata.

"Legtöbbször hét a hat elleni taktikát választja, vagyis lehozza a kapusát. Ezt a játékot már igen magas szinten elsajátította. A pörgős, agresszív játékstílusa kőkemény védekezéssel párosul.

Két-három évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy itt az arénában ellenünk bárkinek győzelmi esélyei lettek volna.

Ezt kell visszaépíteni magunkban és ezt tudatosítani kell az ellenfelekben is" - összegzett és bizakodott a 37 éves Nagy.