Magabiztos győzelem, szinte biztos középdöntő a női kézi Eb-n

D  AS20181203136
2018.12.03. 20:03

A hollandok elleni vereség után fontos lépés volt a horvátok elleni második csoportmeccs. Ha nyerünk, akkor szinte biztosan középdöntősök leszünk. Magabiztosan játszottunk, végig vezettünk és könnyen legyőztük a gyengébb Horvátországot, így ott lehetünk a legjobb 12 között is.

Igazából egyetlen percig sem forgott veszélyben a magyar győzelem. 1-1 volt a legelején, aztán a 13. percben már 7-2-re vezettünk és ez az előny az egész meccset meghatározta. A horvátok a 20. percben álltak legközelebb a bravúrhoz, akkor kétgólos hátrányra jöttek fel, de ennél szorosabb már nem volt a meccs.

Megint elsősorban a védekezésünket és a kapusteljesítményt kell kiemelni. Bíró Blanka kapusunk a meccs legjobbja lett, sokáig 50 százalékos teljesítményen állt. A csereként belépő Kiss Éva pedig nagyon fontos pillanatokban fogott megint heteseket. 13-9-es előnnyel mentünk szünetre.

A második félidőben sem változott a játék képe. Nem játszottunk kimagaslóan, de a 44. percben megint nyolccal, 20-12-re vezettünk. Ezt a hat-nyolc gólos előnyt pedig végig tartani tudtuk.

Sajnos volt sérüléseink is, Tóth Gabriellát például percekig kellett a kispadon ápolni, a végén pedig Szalai Babett terült el ijesztően a parketten. Végül is megúszták nagyobb sérülés nélkül, de a kapitány is összességében a játékra és a sérülésekre panaszkodott.

A mieink közül Schatzl Nadine, Kovács Anna és Háfra Noémi nyújtott még kiemelkedőt, mind a hárman 5-5 góllal zárták a meccset.

„Nagyon csúnya és rossz mérkőzés volt. Sajnos voltak sérüléseink, ebből a szempontból nagyon nehéz mérkőzés volt. Folyamatos gyakorolni kell, a meccs közben is gyakoroltunk. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy csúnya meccsen nyertünk, de öt komoly játékosunk bajlódik sérüléssel. Védekezésünk jó volt, a kapusteljesítmény is, hozták a meccset. Örüljünk a győzelemnek, most elégedett vagyok, de nem boldog.” – mondta Rasmussen kapitány a mérkőzés lefújása után.

Női kézilabda Európa-bajnokság

Magyarország-Horvátország 24-18 (13-9)

A magyar válogatott összeállítása: Bíró (Kiss) – Tóvizi 1, Schatzl 5, Kovacsik 4, Szalai, Orbán, Pálos-Bognár, Kovács 5, Mészáros, Planéta, Kazai 1, Háfra 5, Lukács 2, Tóth 1, Lakatos.

(Borítókép: Kovács Tamás / MTI)