Kézi-vb: Chile csak négy gólra volt képes egy félidő alatt

2019.01.10. 22:20

A férfi kézilabda-világbajnokság mindkét házigazdája, Németország és Dánia is nagy különbségű győzelemmel kezdte meg a tornát. 

A vb Németország–Dél-Korea-meccsel indult. A németek elég hamar elhúztak, nem sok sansza volt az ázsiai csapatnak, ami már a félidőben hétgólos hátrányba került. A második félidőben megvolt a tízgólos különbség, végül 11-gyel, 30-19-re nyertek a németek.

Csaknem telt ház, több mint 12 ezer néző volt a dánok nyitómeccsén, a koppenhágai Royal Arenában, ahol Frigyes dán koronaherceg, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja nyitotta meg a tornát, írja az MTI.

A dán Lasse Svan örül gólja után. Jobbra a chilei Sebastian Pavez.
A dán Lasse Svan örül gólja után. Jobbra a chilei Sebastian Pavez.

A mérkőzés a vártnál is simábban alakult, még húsz perc sem telt el, amikor Casper Mortensen és Rasmus Lauge Schmidt vezérletével tízgólos előnybe került Dánia. Az olimpiai bajnok a szünetben 22-4-re vezetett, mivel ellenfele a 11. perc után egy gólt sem tudott dobni.

A második félidőben már sokkal eredményesebben játszottak a chileiek, kétszer kettős emberelőnyben voltak, de nem kerülhették el a súlyos vereséget.

A mezőny legeredményesebb játékosa Casper Mortensen és Mikkel Hansen lett nyolc-nyolc góllal. A Telekom Veszprém beállója, René Toft Hansen egy gólt dobott.

A C csoportban - amelynek további meccseit Herningben rendezik - a dánokon és Chilén kívül az előző világbajnokságon ezüstérmes Norvégia, valamint Ausztria, Tunézia, és Szaúd-Arábia szerepel.

Eredmények:
C csoport (Koppenhága):
Dánia-Chile 39-16 (22-4)

A csoport (Berlin):
Németország-Korea 30-19 (17-10)