Nem játszhat Szombathelyen az ottani kézicsapat, mert nem tudnak megegyezni Mészáros Lőrinc vejével

2019.08.28. 17:30

Hiába döntött róla a városi közgyűlés, a magyar női kézilabda élvonalába idén feljutó szombathelyi SZKKA hazai meccseinek nagy részét kénytelen Répcelakon játszani, mert a klub nem tudott megegyezni Mészáros Lőrinc vejével. Az Ugytudjuk.hu azt írja, hogy hiába jutott az első osztályba 44 év után a helyi kézicsapat, egész egyszerűen nem tudtak megegyezni a csarnok használatáról sem a Haladás Sportkomplexum vezetőjével, a helyi Fidesz alelnökével, Gál Sándorral, sem pedig a HVSE elnökével, Homlok Zsolttal, aki nem mellesleg Mészáros Lőrinc oligarcha veje.

66958607 2253712794684049 5433020916613251072 o
Fotó: Herczeg Akos / Szombathelyi Női Kézilabda facebook

Az Ugytudjuk.hu teljes egészében ismertette a kézicsapat hivatalos tájékoztatóját, amelyből többek között kiderül:

  • Az első osztályba jutás miatt több világsztárt is igazoltak.
  • Hiába hozott határozatot a városi a közgyűlés arról, hogy a klubnak az Aréna Savariában és a Haladás Sportkomplexumban is lehessenek edzései és meccsei, utóbbi létesítménybe még csak be sem tehették a lábukat,
  • Emiatt sem edzése, sem felkészülési meccse nem volt az SZKKA-nak a helyszínen.
  • Többek között azért, mert Gál Sándor fideszes komplexumvezető mindenféle egyeztetés nélkül reggel 8 és este 10 között lefoglalta a csarnokot,
  • Jobb híján az Aréna Savariát és az ELTE-SEK egyetemi pályáját használták edzésekre, de utóbbi nem felel meg az első osztályra vonatkozó elvárásoknak, előbbit pedig a magyar bajnok Falco kosárcsapata használja rendszeresen,
  • A klub még arról is tárgyalt, hogy

akár fel is vennék a megállapodás érdekében a Haladás nevét, hogy így induljanak az első osztályban, de még ez sem volt elég Mészáros vejének.

Ahogyan a közlemény fogalmaz:

Méltatlannak érezzük, hogy ellehetetlenítették történelmi szezonra készülő csapatunkat ahelyett, hogy az egész város összefogna, hiszen mindannyiunk közös érdeke, célja lenne, hogy Szombathely hírnevét tovább öregbítsük.

Természetesen nem várnánk el, hogy előnyt élvezzünk a hatalmas tradíciókkal rendelkező, idén százéves Haladás VSE sportolóival, csapataival szemben, ahogy eddig, úgy ezek után sem kívánunk részt venni semmilyen városi, politikai és egyéb harcokban. Mi továbbra is a fair play szellemét követjük, nem hagyjuk, hogy külső erők egymással szembe állítsák, egymás ellen uszítsák a város sportolóit.

A bajnoki szezon most hétvégén kezdődik, az első öt meccset még az Aréna Savariában tartják – többek között a Fradi és a Győr ellen –, de a többi nyolc hazai meccsre már kénytelenek átköltözni Répcelakra.

Korábban szintén az Ugytudjuk.hu írt arról, hogy az utazgatás 32 millió forint többletkiadással jár, amit a városnak kell fizetnie ahelyett, hogy a 15 milliárd forint közpénzből épült helyi sportkomplexumba beengednék őket.