Kézi-BL: visszavágott a Kielcének a Veszprém, közel a csoportelsőség

2019.11.23. 19:33

A Telekom Veszprém házigazdaként 28-24-re legyőzte a lengyel Vive Kielce csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában, szombaton, írja az MTI. Ezzel a Veszprém visszavágott a november eleji, 34-33-as lengyel győzelemért.

A Veszprémnél nem játszott Lékai Máté, Székely Márton, Pawel Paczkowski, illetve az a kétszeres világbajnok Kentin Mahé, akire térdműtét vár – a jövő heti beavatkozás után négy hónapig nem játszhat majd az irányító.

Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Veszprém a 12. percben szerzett vezetést először, de a lengyelek egy 3-0-s sorozattal ismét meglógtak, leginkább annak köszönhetően, hogy stabilan meg tudták játszani a beállójukat, illetve hogy a Veszprém négyszer is emberhátrányba kerül.

A második félidő elején Sterbik Árpád állt a veszprémi kapuba, ez pedig meg is hozta a kellő váltást, a remek bravúrjaira alapozva a Veszprém újra fordítani tudott. Ezután a 45. percben a meccsen először már két góllal vezetett a Veszprém, a Kielce pedig 10 percen át nem dobott gólt, amivel meg tudta alapozni a későbbi győzelmet a magyar csapat. A lengyel együttes a hajrában nyitott védekezésre váltott, ez 3-0-s sorozatot eredményezett számára, de az egyenlítésre nem volt esélye.

A hat győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Mol-Pick Szeged vasárnap a szlovén Celje csapatát fogadja, a hat győzelemmel és három vereséggel rendelkező Veszprém pedig jövő vasárnap a címvédő északmacedón Vardar Szkopje otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében, ahol jelenleg a második helyen áll a csoportjában a német THW Kiel mögött.

Férfi BL, csoportkör, 9. forduló, B csoport

  • Telekom Veszprém-PGE Vive Kielce (lengyel) 28-24 (13-15)
  • A B csoport állása: 1. THW Kiel (német) 14 pont, 2. Veszprém 12, 3. Montpellier HB (francia) 11, 4. Vive Kielce 10 (272-259), 5. FC Porto Sofarma (portugál) 10 (257-262), 6. Vardar Szkopje (északmacedón) 9, 7. Meskov Breszt (fehérorosz) 4, 8. Motor Zaporizzsja (ukrán) 2