"Teljesen jó" edzőmeccsen nyert az Eb-re készülő férfi kéziválogatott

2019.12.30. 11:23

A jövő héten kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 31-26-ra győzte le Ausztriát a Győrben rendezett edzőmérkőzésen, írja az MTI. A magyar szövetség (MKSZ) nem hozott nyilvánosságra részleteket a zárt kapus mérkőzésről.

Az MKSZ Facebook-oldalára feltöltött videóban Gulyás István szövetségi kapitány és a játékosok értékelték az edzőmeccset. 

Elégedettek lehetünk, első meccsnek teljesen jó volt. Több gólt senkitől ne kapjunk, és akkor nagy bajunk nem lesz 

- mondta Gyulás, aki szerint a csapat próbálja a saját útját járni, vannak még ugyan meg nem értések, de arra vannak az edzőmérkőzések, hogy azokat kijavítsák. 

Győri Mátyás, a Tatabánya irányítója úgy fogalmazott a meccs után: nem volt rossz, de még a jó teljesítménytől is messze vannak.

Középtájon mozogtunk, voltak tök jó periódusai a meccsnek

- értékelt Győri, aki több mint két éve volt utoljára válogatott. 

A Mol-Pick Szeged kapusa, Mikler Roland abban hisz, ha a pályán is megoldják azokat a feladatokat, amiket az edzéseken gyakorolnak, akkor már elégedettek lehetnek.

A csapatat utolsó leheletéig küzdeni fog, ez nem is kérdés, mert ez kutyakötelességük magyar válogatottként.

A magyar válogatott szombaton Csehország ellen folytatja felkészülését az Eb-re. A norvég-svéd-osztrák közös rendezésű olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon a magyar válogatott január 11-én Oroszországgal, 13-án az olimpiai és világbajnok Dániával, 15-én pedig Izlanddal játszik. A középdöntőbe a csoport első két helyezettje jut.