Siófokról igazolt világbajnok norvég kézikapust a Győr

2020.01.20. 15:05

Világbajnok norvég kapust igazolt a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, amelyhez nyáron csatlakozik Silje Solberg. A magyar bajnok klub hétfőn jelentette be, a jelenleg a Siófokot erősítő kapus három évre szóló megállapodást írt alá.

"Kétszeres Európa- és egyszeres világbajnok, aki a norvég válogatott első számú kapusa, és nagyon jól ismeri a magyar viszonyokat, hiszen már második éve hazánkban kézilabdázik" - méltatta az új szerzeményt Bartha Csaba, a győriek elnöke.

Nyilatkozatában visszautalt rá, hogy néhány hete, amikor egy másik kapus, Laura Glauser érkezését bejelentették, már utalt arra, hogy két fiatal, mégis rutinos hálóőrrel tervezik megerősíteni a keretet a következő szezontól. 

Silje Solberg
Silje Solberg

A 29 éves Solberg 2014-ben a magyar-horvát rendezésű és a 2016-os svédországi Eb-n, valamint 2015-ös dániai világbajnokságon volt a győztes norvég csapat tagja.

Klubszinten a norvég Helset és a Stabaek után a dán Holstebróban szerepelt, mellyel 2015-ben EHF Kupát, egy évre rá pedig KEK-et nyert. Egy franciaországi kitérővel, 2018-ban szerződött Siófokra, és tavaly a Balaton-parti csapattal is elhódította az EHF Kupát. (MTI)