16:00, December 03.
Hollandia 3
Egyesült Államok 1
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03. ÉLŐ
Argentína 0
Ausztrália 0

Három győri és egy Fradi-játékos került be a női BL álomcsapatába

2020.06.05. 14:35

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC-ból három, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatából pedig egy játékos került be a női kézilabda Bajnokok Ligája idei szezonjának álomcsapatába, írja az MTI. Az európai szövetség pénteken tette közzé a szavazás végeredményét: több mint 23 ezer szurkoló szavazott, tíz kategóriában választották meg a legjobbakat: a hét poszt, a legjobb védő, legjobb fiatal – 1997-ben vagy az után született – játékos és a legjobb edző.

A Győrből a kapusoknál Amandine Leynaud, az irányító Stine Oftedal, és a védekező Eduarda Amorim kapta a legtöbb szavazatot, míg a Ferencvárosból Háfra Noémi a legjobb fiatalnak járó címet kapta meg. A legtöbb szavazatot a Siófok korábbi játékosa, a román Valcea beállója, a tunéziai születésű, de a magyar válogatottban bemutatkozott Elghaoui Asma kapta.

Háfra Noémi a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság negyedik fordulójában játszott Szenegál–Magyarország mérkőzésen Jacuhiróban 2019. december 4-én.
Háfra Noémi a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság negyedik fordulójában játszott Szenegál–Magyarország mérkőzésen Jacuhiróban 2019. december 4-én.
Fotó: Jamamura Hirosi / MTI / EPA

A női kézilabda BL 2019/20-as idényének álomcsapata:

Amandine Leynaud (Győri Audi ETO KC) - Jovanka Radicevic (Buducsnoszt), Anna Vjahireva (Rosztov-Don), Stine Oftedal (Győri Audi ETO KC), Elghaoui Asma (Ramnicu Valcea), Cristina Neagu (CSM Bucuresti), Sanne Solberg (Esbjerg)

  • Legjobb védő: Eduarda Amorim (Győri Audi ETO KC)
  • Legjobb fiatal: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  • Edző: Emmanuel Mayonnade (Metz)

A Final Fourt Budapesten, szeptember 5–6-án rendezik. A Győr negyeddöntős a sorozatban, a negyeddöntőkre szeptember 3-án kerül sor. Amennyiben a szeptemberi időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri Audi ETO KC, a francia Metz HB és Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB játszhat.