Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Több tízmillió forintot költ vírustesztekre a Telekom Veszprém

2020.10.27. 15:11
A Telekom Veszprém csapata nagyon komolyan veszi a koronavírus elleni küzdelmet, már szezon eleje óta szigorú szabályok szerint élnek a játékosok, és hetente többször is tesztelik őket. A tesztekre több tízmillió forintot költ a klub.

Az elővigyázatosság ellenére a közelmúltban több játékos is pozitív tesztet produkált, a csapat nélkülük vívja meg a Kiel elleni mérkőzését. Racionális okokból nem halasztják el, hogy az a későbbi versenynaptárat ne zavarja össze. A Veszprém Handball Team Zrt. cégvezetője, Sevinger Zsolt beszélt ezekről a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában.

A metódusról azt mondta, a klub előbb tudja az eredményt, mint a járványügy, mert amíg a laborból az eredmény oda megérkezik, majd onnan hivatalos értesítést kapnak az érintettek, az hosszabb idő.

Minket a labor automatikusan értesít azonnal. Van, amikor éjjel kettőkor kapjuk meg, akkor éjjel kettőig várunk az eredményre. Változó, hogy mennyi idő alatt jön meg, például tegnap azt mondták, hogy egy napot kell várnunk, ehhez képest reggel hétkor teszteltünk, délután négykor megvolt az eredmény. Nekünk 12 órás szerződésünk van, ami azt jelenti, hogy reggel tesztelünk, és estére megvannak az eredmények. Tehát mi korábban megtudjuk, mint a járványügy, segítünk nekik, ezért is hívjuk fel egyből őket, ha baj van – ahogy a héten is volt –, hogy ők azonnal tudjanak intézkedni. Itt szeretném megköszönni azoknak a veszprémi és balatonfüredi járványügyes kollégáknak és vezetőknek a segítségét, akik rengeteget segítenek nekünk. Bármikor, akár este tízkor is felhívhatjuk őket, ha bármilyen problémánk van, ez óriási segítség. Ezt szerintem nem is lehet megfelelő szavakkal kifejezni. Nagyon szépen köszönjük nekik!

Ezzel tud azért tenni, hogy ha véletlenül mégis megfertőződik valaki a csapatból, minél előbb el lehessen különíteni a vírus további terjedésének megakadályozására. A héten azonban rossz hírek érkeztek Veszprémből. Előbb Rodrigo Corralesről, majd Lékai Mátéról, Blaz Blagotinsekről és Kentin Mahéról derült ki, hogy fertőzött. A csapat ezért karanténba került, de ennek ellenére szerdán már pályára lép a THW Kiel otthonában (Sport1, 18 óra). Elhalaszthatták volna a meccset, de racionális döntés született:

A halasztott meccsek nagyon megzavarják a tavaszi programunkat. El van már halasztva egy nagyon kemény meccsünk a Barcelona ellen, és ha elhalasztanák a Kiel elleni meccset is, akkor az két nagyon kemény meccs. Hova tesszük be? Előfordulhat, hogy egy válogatott hét utánra kell betenni, vagy mondjuk két nappal egy Szeged elleni rangadó elé. Ezt a kockázatot nem vállalhattuk be. Sokkal jobb előre gondolkodni, lejátszani, és a későbbiekben szabadon hagyni a naptárt.

A teljes beszélgetés ide kattintvamegtekinthető.