Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Négy góllal kikapott Horvátországban a magyar kéziválogatott

2020.11.07. 20:02
A magyar férfi kézilabda-válogatott 31–27-re kikapott az Európa-bajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként az Eurokupa második fordulójában, szombaton Eszéken.

A koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezett mérkőzésen hiányzott a magyar keretből Mikler Roland, aki szerdán remek teljesítménnyel járult hozzá az Európa-bajnok spanyolok legyőzéséhez. Gulyás István szövetségi kapitány koronavírusos megbetegedés miatt ezúttal sem irányíthatta a válogatottat, a feladat ismét José María Rodriguez Vaqueróra és Nagy Lászlóra várt.

Az első gólt a vendégek szerezték, de a pontosabban támadó és hatékonyabban védekező hazaiak csakhamar fordítottak, majd növelték az előnyüket.

A folytatásban kreatívabbá vált a magyarok támadójátéka,

így visszavették a vezetést, ám a horvátok szigorítottak a védekezésükön - elsősorban a beálló körüli játékkal szemben -, és a szünetben 17–13 volt az állás a javukra.

Három magyar góllal kezdődött a második félidő, majd a 35. percben Lino Cervar szövetségi kapitány időt kért (18–18). Csapata ezután újra ellépett, ám Székely Márton bravúros védésekkel megakadályozta, hogy ismét komolyabb különbség alakuljon ki. Ezúttal is rendkívül bátran kézilabdáztak a magyarok, de éppen a beálló körüli játékkal szemben nem tudtak megfelelően védekezni, és sok volt a labdaeladás is.

Marin Sego védéseire alapozva, Luka Cindric, Domagoj Duvnjak és Manuel Strlek vezérletével őrizték vezetésüket a sokkal tapasztaltabb házigazdák, akik végül négy góllal győztek. 

A magyarok a szerdai, Spanyolország elleni találkozóhoz hasonlóan mindkét félidő hajráját elrontották.

A mezőny legeredményesebb játékosa horvát részről Ivan Martinovic, valamint a Telekom Veszprém balszélsője, Manuel Strlek volt hat találattal. Magyar oldalon Bodó Richárd - aki a spanyolok ellen hat lövésből egy gólt sem dobott - ezúttal hat kísérletből hatszor volt eredményes.

Eredmény, 2. forduló:

Horvátország-Magyarország 31–27 (17–13)

A két csapat 34. egymás elleni mérkőzésén nyolc magyar siker és hat döntetlen mellett huszadszor nyertek a horvátok.

Az Eurokupában rendszerint azok a csapatok indulnak, amelyek már kijutottak a következő Európa-bajnokságra, ezért nem vesznek részt a selejtezősorozatban. A magyarok a szlovákokkal együtt házigazdái lesznek a 2022-es tornának, így a kontinensbajnoki címvédő spanyolokkal, valamint a legutóbb ezüstérmes horvátokkal játszanak az európai szövetség versenysorozatában jövő májusig.

Szerdán játszották:

Magyarország-Spanyolország 32–29 (17–13)

A további program:

január 6., szerda: Szlovákia-Magyarország

január 9., szombat: Magyarország-Szlovákia

április 28., szerda: Spanyolország-Magyarország

május 1., szombat: Magyarország-Horvátország

(MTI)