Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Legyőzte a svédeket a magyar női kézilabda-válogatott

2020.11.28. 18:35
A magyar női kézilabda-válogatott 28–27-re nyert Svédország vendégeként Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen, szombaton Trollhättanban.

A találkozó 15 perccel később kezdődött, mert a csarnokban a bemelegítés során szétrobbant egy üvegből készült kosárlabdapalánk.

A svédek az elmúlt években remekül szerepeltek a nagy tornákon: a 2014-es Európa-bajnokságon harmadikok, a 2016-os olimpián negyeddöntősök, egy évvel később a világbajnokságon negyedikek voltak.

Idei első mérkőzését támadásban és védekezésben is remekül kezdte a magyar csapat, ezért a hazaiak szövetségi kapitánya tíz perc után időt kért (2–6). Ezt követően mindkét kapu előtt pontosabban kézilabdáztak a svédek, így újabb tíz perc elteltével már a vendégek szakmai stábjának kellett időt kérnie (7–9). A skandinávok egy 6–0-s sorozat végén - a meccs során először - átvették a vezetést, mivel a magyarok tíz percig nem találtak a hálóba, a beálló körüli védekezésük és a saját beállóik megjátszása is gyengén működött.

Kovacsics Anikó a svédek szorításában
Kovacsics Anikó a svédek szorításában
Fotó: MKSZ

A szünetben 1412 volt az állás, majd a második félidőben végig szorosan alakult az eredmény, mindkét oldalon több hiba csúszott a játékba. Egészen az ötvenedik percig kellett várni, hogy a magyar együttes visszavegye a vezetést (2324). A házigazdák az utolsó percben az egyenlítésért támadtak, de mivel nem jártak sikerrel, a magyar válogatott 2827-re nyert.

A két együttes 26. egymás elleni találkozóján a magyarok négy-négy vereség és döntetlen mellett 18. alkalommal győztek.

A dániai Európa-bajnokságon a magyar együttes a koldingi C csoportban jövő pénteken Horvátországgal, vasárnap Szerbiával, majd december 8-án a világbajnok Hollandiával játszik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

A két együttes vasárnap 15.30-tól ismét megmérkőzik egymással.

Eredmény:

Svédország-Magyarország 2728 (1412)

(MTI)