Továbbra sem megy: ismét kikapott a női kéziválogatott az Eb-n

2020.12.12. 17:32 Módosítva: 2020.12.12. 19:48
A magyar női kézilabda-válogatott szombaton megkezdte középdöntős szereplését a dániai Európa-bajnokságon. Az Elek Gábor, Danyi Gábor irányította együttes 32–25-re kikapott Németországtól.

Többet hibázott a magyar a csapat az első tíz percben, 43-as német vezetéssel ért véget az első tíz perc. Ezt követően a mieink ziccereket rontottak, nem koncentráltak eléggé a befejezéseknél, a 17. percben már 84-re megléptek a németek. Ezen a ponton kért időt a magyar kapitányi kettős.

Mindkét csapatnál sok volt a pontatlanság, a félidőig  részben Szikora Melinda remek védéseinek köszönhetően  sikerült két gólra felzárkóznunk és meccsben maradnunk.

Magyar részről azonban rémálomszerűen kezdődött a második játékrész, a 35. percben már jött is az időkérés, miután 1611-re vezetett Németország. A 41. percben ismét már csak két gól volt a két csapat között, az utolsó negyedórának pedig egygólos német előnnyel futottak neki a csapatok.

A végét a németek bírták jobban (sokkal jobban), erőben és fejben is, végül 32–25-ös győzelmet arattak.

A magyar vereség egyben azt is jelenti, hogy a válogatottnak már nem maradt matematikai esélye sem, hogy elődöntőbe jusson.

A csoport másik meccsén Norvégia 36–25-re legyőzte Horvátországot, ezzel bejutott a legjobb négy közé. A mieink eddig négy meccset játszottak az Eb-n: egyszer nyertek, háromszor kikaptak.

Sajnos el kell fogadnunk, hogy jelenleg itt tartunk. A hibák mindig benne vannak a játékban, viszont mi egy-egy rossz periódusban olyanokat hibázunk, amelyeknek ezen a szinten nem szabadna előfordulnia. Úgy vélem, részben ennek is köszönhető, hogy nem, vagy csak nehezen tudunk túllendülni a mérkőzés ezen szakaszain

 idézte a magyar szövetség honlapja Danyi Gábor szövetségi kapitányt.

Egyéni teljesítmények is kellenek a győzelemhez, a sikeres játékhoz, a mai találkozón látottak alapján szinte egyedül Szikora Melindát lehet megemlíteni, hiszen neki köszönhetően tudtunk felzárkózni, míg a másik oldalon három-négy nevet biztosan fel lehetne sorolni.

NŐI KÉZILABDA-EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. CSOPORT
MagyarországNémetország 2532 (1113)