Egyiptom nyerte a férfi kézi-vb nyitó meccsét

2021.01.13. 20:54
A házigazda Egyiptom válogatottja 35–29-re legyőzte Chilét a férfi kézilabda-világbajnokság szerdai nyitó mérkőzésén Kairóban.

kezdés előtti, nagyszabású nyitó ünnepségen Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államelnök is beszédet mondott.

A világ egyik legjelentősebb és legnagyobb sporteseményének megrendezésével üzenetet közvetítünk, amely megerősíti, hogy a világ most már képes alkalmazkodni ahhoz az új valósághoz, amelyet a koronavírus-járvány kényszerített ránk

– mondta. Hozzátette, szolidaritással és alkalmazkodóképességgel szembe lehet nézni a kihívásokkal, és le lehet győzni a megpróbáltatásokat.

Remélem, ez az esemény fény lesz a sötét alagút végén, egy történelmi torna, amelyre a világ követendő példaként tekint

– mondta Hasszan Musztafa, a nemzetközi szövetség egyiptomi elnöke. Hangsúlyozta, sajnálja honfitársait, akik nézőként szívesen kilátogattak volna a csarnokokba, mivel a világbajnokságot a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik. Hozzáfűzte, a legrosszabb forgatókönyv a torna törlése lett volna, ezért döntöttek úgy, hogy szurkolók nélkül rendezik meg.

A január 31-éig tartó világbajnokságon először vesz részt 32 csapat. A magyar válogatott a gízai A-csoportban pénteken a Zöld-foki-szigetek csapatával játssza első meccsét.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
G-CSOPORT
Egyiptom–Chile 35–29 (18–11)

(MTI)