Megfenyegették a német kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát

GettyImages-1306693206
2021.03.17. 15:21

Megfenyegették Alfred Gíslasont, a német kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát. Az izlandi szakember az Instagram-oldalán tette közzé a nem kézzel írt levelet, amelyben egy ismeretlen személy a távozását követeli:

Mindannyian németek vagyunk, német edzőt szeretnénk a válogatott élére

– áll a levélben.

A 61 éves edző 2020 óta a német válogatott szövetségi kapitánya, ezt megelőzően 11 évig volt a THW Kiel vezetőedzője, de dolgozott a Gummersbachnál és a Magdeburgnál is. A Kiellel két, a Magdeburggal egy Bajnokok Ligáját nyert, néhány nappal ezelőtt pedig irányításával kijutott a válogatott a tokiói olimpiára.

Összesen harminc évet töltöttem Németországban, ez az első eset, hogy megfenyegettek ebben a csodálatos országban

– reagált közösségi oldalán Gíslason.

A levélben továbbá szerepel, hogy amennyiben Gíslason nem mond le posztjáról, látogatást tesznek nála.

Az eset után az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), a német szövetség, a THW Kiel is támogatásáról biztosította a trénert, akinek Joachim Löw, a labdarúgó-válogatott nyáron leköszönő kapitánya is üzent.

Egy fantasztikus szövetségi kapitány vagy, büszkék vagyunk rád!

– írta Löw.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság vezérigazgatója sem hagyta szó nélkül a történteket.

Mindannyiunkat sokkolt az eset. Egy család vagyunk a sportban, kiállunk egymásért. Az ellenségeskedés és a diszkrimináció nem illik a világnézetünkbe

– fogalmazott a sportvezető.

(Borítókép: Martin Rose / Getty Images Hungary)