Golovin Vlagyimir: A szurkolók miatt majdnem elsírtam magam

Download (2)
2021.10.06. 20:27

A magyar női kézilabda-válogatott 34–24-re nyert első Eb-selejtezős csoportmeccsén Portugália ellen, az új szövetségi kapitány Golovin Vlagyimir így győzelemmel mutatkozott be a kispadon. A szakember mellett a mezőny két legeredményesebb játékosa, Klujber Katrin, valamint Lukács Viktória nyilatkozott az Indexnek.

„Nem izgultam a meccs előtt, maximum egy nagyon kis drukk volt bennem a debütálás miatt” – árulta el a szövetségi kapitány kérdésünkre meccs előtti érzéseit, majd így folytatta:

Olyan edző vagyok, akit rúgtak már ki, így pontosan tudom, felesleges mérkőzések előtt túlgondolni a dolgokat, majd utána ráérek. Szerencsére jól játszottunk, így az izgulás helyett a boldogságé a főszerep.

Ha már boldogság, kíváncsiak voltunk arra, vajon mit szólt az ukrán-magyar kettős állampolgársággal rendelkező szakember a szurkolók transzparenséhez – Üdv a fedélzeten, Vova! –, amelyen üdvözölték őt a kezdést megelőzően.

„Nagyon elérzékenyültem, majdnem sírtam is. Ritka dolog, hogy ennyire örülnek valakinek az emberek, ugyanakkor nagy felelősség is, remélem a játékunkkal és a győzelemmel sikerült boldoggá tenni őket is.”

A mérkőzéssel kapcsolatban megjegyezte, nem várta, hogy ekkora különbség lesz majd a végén a két együttes között, főleg azután nem, hogy a második félidő elején 17–17-nél a portugálok utolérték a magyar csapatot. A hozzáállással és a védekezéssel elégedett volt, ahogyan a kiugró egyéni teljesítményekkel, többek között Klujber Katrinéval és Bíró Blankáéval is.

Ami pedig a folytatást illeti, Golovin elárulta, egyelőre nem foglalkoztak csapatszinten a vasárnapi ellenféllel, ő azonban már a szakmai stábbal elkezdte feltérképezni a vasárnapi riválist és reméli, hasonló eredménnyel zárul majd az a mérkőzés is.

Kljuber Katrin kilenc góllal a legeredményesebb játékos volt a mezőnyben, a Ferencváros jobbátlövője így értékelt. 

„Nem számítottam rá, hogy én dobom a legtöbb gólt, de ez nem csak az én érdemem, nagyon sokat köszönhetek a csapattársaknak is. Valamint a szövetségi kapitánynak is, aki bízott bennem és elég sok játéklehetőséget biztosított a számomra. Az első félidő nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, főleg a védekezésünk és a visszarendeződéseink nem álltak össze. Lelkesek voltak a portugálok, de szerencsére utána minden a helyére került, kijavítottuk a hibákat és összességében megérdemeltük a győzelmet.”

Lukács Viktória 75. meccs a válogatottban szintén remekül sikerült, hat találattal és jó játékkal vette ki a részét a sikerből. 

„Idő kell még, hogy érezzük egymást a pályán, az első félidőből leginkább ebből adódtak nehézségeink. Illetve sok esetben kapkodtunk, de ezt annak a számlájára írom, hogy mindannyian szerettünk volna bizonyítani egyrészt az új stábnak, másrészt a szurkolóknak is, akik végre a helyszínen buzdíthattak minket.”

A vasárnapi, szlovákok elleni meccsel kapcsolatban a Győri Audi ETO játékosa kiemelte, az északi szomszédunk más játékerőt képvisel, így minden bizonnyal keményebb meccs vár a csapatra. Több szlovák játékos a magyar bajnokságban kézilabdázik, de péntektől kezdi el a felkészülést az újabb kihívásra a csapat, ma este egyelőre még a mostani győzelmet szeretnék egy kicsit megünnepleni.

A Szlovákia–Magyarország találkozót vasárnap 18.00 órátol rendezik Topolcsányban.

(Borítókép: Kovács Tamás / MTI)