Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Schatzl Nadine és Lukács Viktória is karanténba került a vb-n

2021.12.02. 10:28
Pozitív lett a balszélső Schatzl Nadine koronavírus-gyorstesztje, így a spanyolországi világbajnokságon szereplő magyar női kézilabda-válogatott balszélsőjét elkülönítették a küldöttség többi tagjától.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Magyarországon készülő tartalékok közül Fodor Csenge csütörtökön elutazott Valenciába, és csatlakozott a válogatotthoz.

Szintén elkülönítették a jobbszélső Lukács Viktóriát, miután Schatzl közvetlen kontaktjának számít.

Azóta kiderült, hogy Schatzl PCR-tetsztje is pozitív eredményt hozott, míg Lukácsé negatívat, azonban Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány még nem döntötte el, hogy utóbbit benevezi-e a csütörtök esti, Szlovákia elleni csoportmérkőzésre.

A többi játékos és a szakmai stáb tagjainak gyorsteszteredménye negatív lett, így folytathatják a felkészülést. Szerdán megérkezett Valenciába, és csatlakozott a válogatotthoz Szöllősi-Zácsik Szandra, aki sérülés miatt kihagyta a felkészülést és az olimpiai bajnok Franciaország elleni edzőmérkőzéseket múlt pénteken és vasárnap.

A magyar együttes csütörtökön 20.30-tól Szlovákia ellen kezdi meg szereplését a torna E csoportjában, Llíriában, majd szombaton Csehországgal, hétfőn pedig Németországgal találkozik. A középdöntőbe az első három helyezett kerül.

(MTI)