A Szeged a 3., a Veszprém a 4. helyen zárt a BL-csoportkörben

2022.03.11. 08:57
A Telekom Veszprém 40–39-re nyert a Paris Saint-Germain otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó mérkőzésén, míg a Pick Szeged hazai pályán ért el 29–29-es döntetlent a Montpellier-vel szemben.

Az már múlt pénteken eldőlt, hogy a veszprémiek a csoport negyedik helyén végeznek és a rájátszás első fordulójában az északmacedón Vardar Szkopjéval találkoznak.

A vendégek keretéből ezúttal csak a sérült Dejan Manaszkov, a hazaiaktól Dainis Kristopans és Elohim Prandi hiányzott az európai szövetség által a forduló rangadójának kinevezett mérkőzésen.

A nyolcadik percben még döntetlen volt az állás, majd három góllal elléptek a párizsiak (10–7), viszont a Veszprém egy 8–1-es sorozattal fordított. A meccs tétnélkülisége miatt a védekezésre egyik csapat sem fektetett nagy hangsúlyt. A franciák 3–0-s szériájára Petar Nenandics válaszolt három góllal, ebből kettő is szépségdíjas volt. 

A vendégek többször is vezettek négy találattal, de a szünetben már csak 20–19-es előnyben voltak.

A PSG a második félidő elején is produkált egy 3–0-t, ezzel 10–9 után visszavette a vezetést, ám erre a Veszprém 4–1-gyel reagált, és ismét ellépett négy góllal. Az eredmény hullámzása tovább tartott, a hajrában megint felzárkóztak a párizsiak, akik ekkor már a védekezésre is odafigyeltek. A PSG 15 másodperccel a vége előtt egyenlített, de az utolsó találat az egyiptomi Omar Jahja jóvoltából a Veszprémé volt.

A házigazdáknál Nikola Karabatic nyolc, Lucas Steins hat, a túloldalon Petar Nenadics kilenc, Rasmus Lauge Schmidt hét gólt lőtt, Rodrigo Corrales 16 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Eredmény, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, B csoport:
Paris Saint-Germain (francia)–Telekom Veszprém 39–40 (19–20)
lövések/gólok: 60/39, illetve 53/40
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 5/5
kiállítások: 10, illetve 18 perc

A két csapat 14. egymás elleni BL-mérkőzésén hét PSG-siker és egy döntetlen mellett hatodszor nyert a Veszprém.

A magyar bajnoki címvédő Pick-Szeged a Montpellier elleni hazai döntetlennel tartotta meg a harmadik helyét a csoportban.

A hazaiak keretéből ezúttal Bánhidi Bence és Luka Stepancic hiányzott, a vendégcsapattal viszont Hugo Descat, Gilberto Duarte, Olafur Gudmundsson, Lucas Moscariello és Valentin Porte sem utazott el Szegedre.

Jól kezdett a házigazda, ám ezt egy viszonylag hosszú megingás követte, amit a franciák előbb egy 3–0-s, majd egy 4–1-es sorozattal használtak ki, így a 18. percben 9–7-re vezettek. A Szeged igyekezett gyors akciókkal, sok mozgással kihasználni a Montpellier nyitott védekezését, az osztrák Sebastian Frimmel vezérletével fordított, és bár egy újabb 4–1-es szakasz végén megint a vendégek álltak jobban (16–14), az első félidő sorozatban három szegedi góllal zárult.

A szünet után sem változott a játék képe, a franciák újabb 4–1-es sorozatára a magyar bajnok 6–1-gyel válaszolt, és a találkozó háromnegyedénél 25–21 volt az állás a javára.

Mindkét csapat jól játszott, de a stabilitás hiányzott a teljesítményükből, ezért alakult ilyen hullámzóan az eredmény. A Szeged hiába vezetett az ötvenedik percben 27–23-ra, ellenfele egyenlített. Az utolsó perc döntetlen állásról kezdődött, a Montpellier emberelőnyben volt, de újabb találat már nem született, ami a hazaiaknak kedvezett.

Eredmény, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport:
Pick Szeged–Montpellier HB (francia) 29–29 (17–16)
lövések/gólok: 47/29, illetve 49/29
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 6/3
kiállítások: 10, illetve 10 perc

A szegedieknél Mario Sostaric hat, Sebastian Frimmel öt, a vendégeknél Diego Simonet és Lucas Pellas is öt gólt lőtt. A két csapat 13. egymás elleni tétmeccsén öt-öt győzelem mellett harmadszor született döntetlen.

A csoportkör végeredménye:

A csoport: 1. Aalborg HB (dán) 22 pont, 2. THW Kiel (német) 21, 3. Pick Szeged 19, 4. Montpellier HB 17, 5. Vardar Szkopje (északmacedón) 13, 6. Elverum HB (norvég) 8, 7. PPD Zagreb (horvát) 8, 8. Meskov Breszt (fehérorosz) 4

B csoport: 1. Lomza Vive Kielce (lengyel) 20 pont, 2. Barcelona (spanyol) 20, 3. Paris Saint-Germain 18, 4. Telekom Veszprém 17, 5. FC Porto (portugál) 11, 6. Flensburg-Handewitt (német) 10, 7. Dinamo Bucuresti (román) 8, 8. Motor Zaporizzsja (ukrán) 8

Pontegyenlőségnél az egymás elleni eredmények rangsoroltak. Az első két helyezett a negyeddöntőbe, a 36. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutottak.

A Veszprém nyolc győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel, a magyar bajnoki címvédő Pick Szeged pedig nyolc sikerrel, három döntetlennel és három vereséggel zárta a csoportkört. A Vardar Szkopje, illetve a szegedieknek a német FlensburgHandewitt elleni párharc első mérkőzését március 30-án vagy 31-én játsszák, a visszavágót egy héttel később rendezik.

(MTI/Index)