Káromkodva őrjöngött a szövetségi kapitány a válogatott kézisekkel

D  AS20230125034
2023.01.26. 12:24

A magyar férfi-kézilabdaválogatott megalázó, történelmi vereséget szenvedett szerdán este a világbajnoki címvédő Dániától a svéd–lengyel közös rendezésű vb negyeddöntőjében. Chema Rodríguez szövetségi kapitány már az első félidőben is rendkívül elégedetlen volt a pályán látottakkal, ennek pedig hangot is adott az egyik időkérésnél.

Hé, mi a f*sz ez?! Hol van a harc? Keményebben kell játszanunk, ez egy negyeddöntő, ne ilyen puhán! Harcosabban kell védekeznünk és támadnunk, márpedig most nagyon nem ezt tesszük! 

– teremtette le játékosait a spanyol mester, aki a 20., majd a 27. percben is időt kért – utóbbinál hangzottak el a fenti mondatok, amikor Dánia már 19–12-re vezetett. Az esetről készült videó ide kattintva tekinthető meg.

Sajnos a kemény szavak ellenére a folytatásban sem voltunk egy súlycsoportban Mikkel Hansenékkel, akik végül 40–23-ra nyertek és jutottak elődöntőbe. A magyar válogatott korábban még sohasem szenvedett ekkora különbségű vereséget világbajnokságon.

(Borítókép: José María Chema Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében játszott Magyarország–Dánia-mérkőzésen, a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 25-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)