Egy csoportba került a Győr és a Debrecen a Bajnokok Ligájában

2023.06.27. 11:30
Sorsoltak a férfi- és a női kézilabda Bajnokok Ligájában, így kialakultak a csoportok a 2023–2024-es idényre. A mieink közül öt csapat, a Telekom Veszprém, az OTP Bank – Pick Szeged, a Győri Audi ETO KC, az FTC-Rail Cargo Hungaria és a DVSC Schaeffler volt érdekelt a bécsi húzáson.

Elsőként a hölgyek mezőnyében sorsoltak, és az biztos volt, hogy a két zöld-fehér együttes elkerüli egymást, viszont az egyikük megkapja a szabadkártyás debrecenieket a saját nyolcasukba.

Végül a győriek mellé került a Debrecen, a Ferencváros pedig a döntőben felülkerekedő Vipersszel és az elődöntőben legyőzött Esbjerggel is újra megmérkőzhet.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A CSOPORTOK BEOSZTÁSA
A csoport: CSM Bucuresti (román), Győri Audi ETO KC, IK Sävehof (svéd), Brest Bretagne (francia), Odense (dán), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), SG BBM Bietigheim (német), DVSC-Schaeffler
B csoport: Esbjerg (dán), Metz (francia), Vipers Kristiansand (norvég), Rapid Bucuresti (román), FTC-Rail Cargo Hungaria, MKS Zaglebie Lubin (lengyel), Krim Ljubljana (szlovén), Ikast (dán)

A férfiaknál két csapattal voltunk érdekeltek, a magyar bajnok Veszprém a címvédő Magdeburgot a és Barcelonát is megkapta, a Szeged pedig a legutóbbi két finálé ezüstérmeseként záró Kielcével, valamint a negyedik helyen záró PSG-vel is játszhat.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A CSOPORTOK BEOSZTÁSA
A csoport: Kielce (lengyel), PSG (francia), Kiel (német), HC Zagreb (horvát), Aalborg (dán), OTP Bank- Pick Szeged, Eurofarm Pelister (északmacedón), Kolstad (norvég)
B csoport: GOG (dán), Telekom Veszprém, Barcelona (spanyol), Magdeburg (német), Wisla Plock (lengyel), Montpellier (francia), Porto (portugál), Celje (szlovén)

Ami a folytatást illeti, a csoportok első két helyezettje automatikusan a negyeddöntőbe kerül, a 3–6. csapatok keresztbe játszanak a negyeddöntőbe jutásért. A négyes döntőket ezúttal is Budapesten, illetve Kölnben rendezik meg.