Idén kulcsember lenne a PSG magyar játékosa

2023.08.08. 15:50
Máthé Dominik szeretne első számú jobbátlövője lenni a Paris Saint-Germain kézilabdacsapatának.

Sokkal többet fogok játszani, mert most én vagyok előnyben Kent Robin Tönnesennel szemben, mivel én már itt vagyok egy éve. Dainis Kristopansszal nehezebb dolgom volt, mert nagyon jó szezont produkált

mondta az M1 aktuális csatornának a 24 éves magyar játékos, akinek a posztján már nem a Németországba távozott lett játékossal kell megküzdenie, hanem a Szegedtől érkezett norvéggal. „Ha jól játszom, biztosan sok játékpercem lesz” – tette hozzá.

A célokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a klubnál szeretnék hamarabb lezárni a bajnokságot, míg a válogatottal a cél kijutni a jövő évi, párizsi olimpiára, ami biztos nehéz lesz. Úgy vélte, az októberi és novemberi összetartás, valamint a januári Európa-bajnokság jó alkalom lesz, hogy összerázódjon a nemzeti együttes.

A felkészülés kapcsán beszélt a tokiói edzőtáborról, ahol napi egy-egy kézi- és kondiedzésen vett részt. Elárulta, hogy megnézte a klubja futball- és baseballcsapatának is egy-egy mérkőzését, utóbbi sportágat kipróbálta, sőt, kétszer eltalálta a labdát.