Itt a szezon első bomba meglepetése: a Mosonmagyaróvár legyőzte a címvédőt

2023.09.07. 09:16
A címvédő Győri Audi ETO KC meglepetésre 33–30-ra kikapott a Mosonmagyaróvár otthonában a női kézilabda NB I szerdai játéknapján.

A Bajnokok Ligája csoportkörének hétvégi rajtjára készülő győriek utoljára a 38. percben, 18–17-nél vezettek a mérkőzésen. Tóth Eszter hét, Albek Anna hat, Tóth Nikolett öt, Tóth Gabriella négy góllal, Szemerey Zsófia 14 védéssel járult hozzá a hazaiak sikeréhez. A túloldalon Ana Gros és Bruna de Paula hét-hét alkalommal talált be, Sandra Toft kilenc védéssel zárt.

A Mosonmagyaróvár fennállása során először nyert az ETO ellen az élvonalban. A Győr a Ferencvároson kívül legutóbb 2020 januárjában kapott ki magyar csapattól, akkor Siófokon veszített.

A Magyar Kupa-címvédő Ferencváros simán nyert Békéscsabán, Angela Malestein 12 gólt lőtt, Janurik Kinga 14 védéssel zárt, a házigazdáknál Marija Lanistanin tízszer talált be.

Az ugyancsak BL-résztvevő Debrecen odahaza az újonc Vasast győzte le, Füzi-Tóvizi Petra hat, Töpfner Alexandra öt alkalommal volt eredményes, Catherine Gabrielnek kilenc, Gabrijela Bartulovicnak három védése volt. A fővárosiak egyik legjobbja a kapus Balog Judit volt, aki 13 védéssel zárt.

A csapategység és az egymásba vetett hit volt a kulcs

A csapategység, ami a mai mérkőzésen jellemzett minket, és a hit, amit egymásba vetettek a lányok, valamint az, hogy azonos hullámhosszon voltunk a csodálatos közönségünkkel

– sorolta a siker kulcsait a hazaiak vezetőedzője. Majd így folytatta: „Mi leginkább magunkra összpontosítottunk, és azt szerettük volna a pályára vinni, amit a felkészülés alatt folyamatosan sulykoltunk a lányokba” – nyilatkozta a Kossuth rádiónak Gyurka János, a Mosonmagyaróvár edzője. A vezetőedző kiemelte, Szemerey Zsófia – aki 14 védéssel zárt – stabilitást adott a csapatnak, Tóth Gabriella remekül irányított, és mindenki, aki felment a pályára, hozzá tudott tenni lendületben és effektivitásban.

Eredmények:

  • Motherson Mosonmagyaróvári KC–Győri Audi ETO KC 33–30 (15–13)
  • EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–FTC-Rail Cargo Hungaria 26-42 (14–18)
  • DVSC Schaeffler–Vasas SC 31–23 (12–11)